Реклама / Ads
0| 5311 |11.02.2012 НОВИНИ

В Северна България обявиха код „Оранжево”

.
В 12 области на Северна България е обявен код "Оранжево" за опасно време. В останалата част от страната е обявен код "Жълто".
 

Прогнозирани метеорологични явления с голяма интензивност с възможни щети и жертви ще има в цяла Северна България, за която е обявен оранжевия код, а областите са Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен, Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен, Разград, Силистра.

 

Единствено в Благоевградска област кодът е "зелен" за време без опасни явления. В Централна, Южна и Източна България ще е в действие код "жълто" за потенциално опасно време без необичайни метеорологични явление, но въпреки това препоръките към гражданите са да бъдат внимателни.

 

Пътните настилки в страната са заснежени и заледени, съобщиха от СБА.

 

Отпадна забраната за движение на тежкотоварни автомобили над 10 т по автомагистралите "Тракия" в област Бургас и "Хемус" в област Шумен, както и по пътищата Русе - Варна, Шумен - Търговище, Русе - Велико Търново, София - Карлово - Бургас. Остава забрана за движение на автомобили над 10 т по останалите пътища в областите Русе, Бургас, Шумен, Разград, Силистра, Добрич, Варна и Хасково.

 

Магистралите "Люлин", "Тракия", "Хемус" и "Марица" са със заснежена обработена пътна настилка.Затворени за всички превозни средства са проходите Етрополе-Златица, Твърдица-Елена, Върбишки, Троянски, Айтоски. Проходът "Вратник" е затворен за превозни средства над 10 т, като всички автомобили трябва да са с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета. През Дюлинския проход се допускат само леки автомобили, които трябва да бъдат задължително с вериги.На "Шипка" е забранено преминаването на МПС над 10 т, а останалите трябва да са с вериги.На "Петрохан" също не се допускат автомобили над 10 т, като товарните трябва да са без ремаркета и полуремаркета. През проходите "Превала", "Пампорово", "Предела", "Рожен", "Печинско" движението за всички МПС трябва да се осъществява с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета.

 

"Ришки" е отворен за всички видове МПС, а при Котел - Омуртаг отпадна изискването за вериги.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 80| 5780 |09.02.2012 България към Шенген: Крачка напред, но има още какво да се желае . 37| 5974 |09.02.2012 Министър Ковачева: Докладът на ЕК не е шамар за България . 143| 5590 |06.02.2012 Кр. Георгиева: Ако България иска помощ, ще я получи . 68| 6258 |03.02.2012 Криза? Доставките на руски газ за България - с 30% надолу

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads