Реклама / Ads
5| 8286 |09.08.2013 НОВИНИ

Северното Черноморие - руският Бевърли Хилс

.
Къде е руският Бевърли Хилс? Оказва се, на българското Северно Черноморие. Руският Д‘Артанян Михаил Боярски, баритонът Сергей Захаров, художникът Иля Глазунов, бардът Олег Газманов и правнучката на легендарния Пьотр Смирнов - ученият доц. Тамара Смирнова, са намерили рая на север от Варна. Нещо повече - именитите братушки градят колония на Черноморието ни.
 

Пръв повлякъл крак носителят на "Златен орфей" Сергей Захаров. Баритонът си взел къща в Българево, а крайморските му имоти бързо се умножили до три - на обща стойност 115 000 евро. Къщите са двуетажни, ново строителство. Разбира се, в квартала на братушките всички имоти са с басейн и барбекю, поне два гаража и високи дувари, коментират местните. След Захаров по Българево се запалили и художникът Иля Глазунов и поетът, певец и композитор Олег Газманов. Сред последните заселници, сдобили се с шато в Българево, е и руският Д‘Артанян - Михаил Боярски. Местните разказват, че мускетарят купил една от къщите на Захаров през 2011 г., пише "Стандарт".

Самият Сергей се оглеждал за още един имот в Българево. Искал къща с голям двор, който да превърне в овощна градина, шушукат в селото. Местните са категорични, че и четиримата им видни руски съселяни не обичат публичните изяви. И когато са на ваканция в Българево, не напускат имотите си - само отскачат на пазар до Варна. Заминат ли си, поверяват грижите за палатите на агенция за недвижими имоти. А Захаров дори дава морските си резиденции под наем на богати руснаци, носи мълвата в селото край Калиакра.

С единия крак в България е и потомката на световноизвестния руски род - Тамара Смирнова. 74-годишната дама е правнучка на един от създателите на легендарната водка. Доцентката идва в България за първи път през далечната 1982 г. за участие в научна конференция по програма "Интеркосмос". И се влюбва. Въпреки че е обиколила доста страни в света, Смирнова е категорична, че най-хубавият летен отдих е тук - в България. На Добруджанското крайбрежие.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5032 |10.07.2013 Спасителите и медицинското оборудване кът по Северното Черноморие . 9| 7170 |01.04.2013 Сервитьори с руски най-търсени по Черноморието . 90| 7736 |02.03.2013 Посланикът на Русия: Руският пазар чака българската продукция . 10| 5409 |07.02.2013 Л. Павлова: Черноморието ни се бетонира до 2009 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads