Реклама / Ads
32| 5667 |24.02.2011 НОВИНИ

СГС обяви Николай Цонев за невинен

.
Николай Цонев и Петър Сантиров
Софийският градски съд оправда бившия военен министър Николай Цонев по делото за неправомерно увеличение на капитала на „Терем", както и по иска на финансово министерство за ощетяване на държавата с 19 млн. лева.
 

Заради чистото съдебно минало държавното обвинение не поиска затвор за бившия военен министър, а две години и половина условна присъда по делото “Терем”. 

Бившият военен министър бе подсъдим за това, че е ощетил държавата с над 19 млн. лева. Според прокуратурата това е станало като в нарушение на закона Цонев е увеличил капитала на дружеството „Терем“ 38 246 184 лева.

„Не съм извършил престъпление, даже нарушение не съм извършил”, заяви пред съда бившият военен министър. Той обясни, че не е било изрично посочено, че не може да се увеличава капиталът на „Терем”.

Адвокатът на Цонев – Васил Василев отбеляза пред съда, че не е настъпила вреда за държавата, тъй като вместо да й бъдат изплатени около 19 млн. лв., което е 50% от печалбата на дружеството за 2008 г., тя е станала собственик на акции за 38 млн. лв.

На бившия военен министър Николай Цонев му предстоят още два съдебни процеса – един във Военния съд и един за подкуп, където дели подсъдимата скамейка със съдията Петър Сантиров и бившия главсек на финансовото министерство Тенчо Тенев.

Обвиненият в подкуп бивш военен министър Николай Цонев подаде жалба срещу България заради "унизителното отношение", на което е бил подложен при ареста му на 1 април. Прокуратурата отказа да образува дело срещу зам.-градския прокурор Роман Василев заради изцепките му по време на ареста на Цонев.

По време на ареста на бившия военен министър Роман Василев крещеше: "Като всеки истински престъпник – долу на земята", Цонев беше заставен да падне на колене, а полицаи насочеха пистолети в тила му. Цялата тази сценка се разигра в сградата на столична болница и няколко часа след това беше излъчена по всички телевизии, като записът беше предоставен от пресцентъра на МВР.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5359 |23.02.2011 СО обяви за продан акциите си в Общинска банка . 11| 5534 |18.02.2011 ВКС: Друмев е невинен . 19| 5564 |03.02.2011 МО е обявило търг за изтребители . 8| 5270 |01.02.2011 Страх на вещи лица бламира делото "Цонев"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads