Реклама / Ads
20| 5122 |04.10.2013 НОВИНИ

Шайката на офшорките наднича зад реформаторите

.
С интерес прочетох идеите на т. нар. Реформаторски блок в тяхната икономическа платформа. С едно изречение коментарът ми е, че там има низ от различни мерки, които накуп няма да свършат поставената цел за дълбоки реформи в държавата.
 

Има неща, които са добри, като мерките спрямо банките. Други са неработещи като идеите за пенсионната реформа. А има и някои, които не могат да си намерят правилното място като например охраната на селските ниви, която е попаднала като реверанс към един от земеделските съюзи, член на блока. Не е лошо и това, че реформаторите се канят да посегнат на наследството на Иван Костов – договорите с американските ТЕЦ-ове, за което им отвори очите разследването на TV7.

Но има една мярка, която звучи нелогично и показва съмнителните интереси на свързания с реформаторите сенчест бизнес. В Закона за обществените поръчки те са готови да пуснат отново офшорни компании. Офшорният бизнес изглежда е здравата връзка между президента Плевнелиев и хора като Меглена Кунева, Трайчо Трайков и Иван Костов. А изискването на десните ясно да бъдат посочени собствениците на офшорните фирми е абсурдно изискване, защото една от целите на тези компании е прикриване на собственика. Дори истинските документи в разследванията на медиите за офшорния бизнес нагло биват определяни за фалшификати от засегнатите лица.

Едно от моите предложения е Закон за малкия бизнес, който да узакони подизпълнителите в обществените търгове и да принуди спечелилите мастодонти да инвестират обратно на регионален принцип 85% от оборота си. Това е моето честно предложение към малкия и големия бизнес.

Блокът на реформаторите иска да узакони офшорките като партньор на публичните финанси. В това намерение няма нищо европейско /офшорните зони са забранени в ЕС/ , а чиста зависимост от парите на олигарси като Росен Плевнелиев, Иво Прокопиев и Цветелина Бориславова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 87| 8696 |29.08.2013 Желю Желев: Плевнелиев да си кaже за офшорките . 41| 5914 |22.07.2013 Минчо Спасов: Плевнелиев да поддържа пълна прозрачност за офшорките . 33| 6334 |07.05.2010 От понеделник Биг Брадър наднича във всеки компютър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads