Реклама / Ads
0| 6863 |09.07.2015 НОВИНИ

Шампион по културизъм, убил жена си, иска смъртна присъда

.
Емил Скорчев
Емил Скорчев, който миналата година уби умишлено и по особено мъчителен начин съпругата си Керанка, поиска смъртна присъда от Варненския апелативен съд. На първа инстанция при условията на съкратено съдебно следствие той получи доживотна присъда. След като редуцира с 1/3 наказанието, Варненският окръжен съд му присъди 25 години затвор при първоначален строг режим.
 

През въззивната инстанция подсъдимият не даде възможност на служебния си защитник да представи аргументите в жалбата му и изнесе емоционална реч.

 

„Не искам снизхождение, искам смъртна присъда, но и тя ще ми е малко. Всичките ми близки са мъртви по моя вина. Убих съпругата си и кръвта е по моите ръце. Виновен съм пред Бог и пред нея. Не искам милост, а да ми определите смъртна присъда или да ме пратите там, където изпълняват такива“, каза подсъдимият в последните си думи пред съда, цитиран от Дарик. Преди това той реагира бурно на пледоариите на обвинението и на адвоката на майката на Керанка, които настояха съдът да потвърди наказанието на Скорчев, както и размера на присъденото обезщетение от 150 000 лева. Реакцията на съдебната охрана обаче предотврати ескалиране на напрежението.

 

33-годишният Скорчев поиска и пред Окръжния съд смъртна присъда  за убийството на съпругата си, което беше извършено на 21 септември миналата година до гробищата в село Тополи.

 

28-годишната Керанка почина след множество удари с нож.

През последните години животът на семейството е протичал в пълна изолация. Емил, който е шампион по културизъм, и Керанка живеели в добричкото село Поручик Гешаново при бабата на подсъдимия. Старицата починала в началото на 2014 г., но за да продължат да получават пенсията й, която била единствения им източник на доходи, двамата заровили тялото й в мазето и изтеглили 42 000 лева от сметката.

Във фаталния ден съпрузите събрали багажа си, натоварили го в микробус "Нисан" и пристигнали във Варна. На път за Тополи, където трябвало да посетят гроба на бащата на Емил д-р Петър Скорчев, трупаното през последните месеци напрежението между тях ескалирало. Керанка заявила, че желае да прекрати този начин на живот и да напусне съпруга си. Скорчев реагирал със самонараняване по ръцете. Жената избягала от автомобила, но Емил я догонил и започнал да я удря. Продължил побоя, но вече ударите били с нож. Той й нанесъл 12 прободно-прорезни рани по шията, гърдите, корема и ръцете. Един от тях, който попаднал в сънната артерия, се оказал фатален.

 

Хората, които се опитвали да се притекат на помощ, били отблъсквани от озверелите кучета на Скорчев в колата. Той направил опит да се самоубие, но животът му беше спасен. Според психиатричната и психологична експертиза Емил страда от шизоидно личностно заболяване, следствие от редовния прием на анаболи, стероиди и ефедрин. Той е агресивен и предпочита да разрешава възникнали конфликти с насилие.

 

Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в установения от закона срок.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4703 |24.06.2015 Дадоха 8 г. затвор за пиян шофьор, убил двама на пътя . 2| 4656 |15.06.2015 15 години затвор за шофьор, убил трима студенти на пътя . 1| 4242 |10.06.2015 Шофьорът, убил 6-годишния Петьо, застава пред Темида . 3| 4354 |09.06.2015 Условна присъда за шофьор, убил пешеходец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads