Реклама / Ads
54| 4943 |08.02.2011 НОВИНИ

Д-р Шарков: Моралната оставка на Цветанов е подадена!

.
Вицепремиерът Цветан Цветанов не е казал цялата истина от парламентарната трибуна, категорични са сините, които извадиха медицински доклад от болницата в Горна Оряховица. За нас моралната оставка на министър Цветанов вече е подадена, моралният аспект на казуса е приключил, отсече депутатът д-р Ваньо Шарков.
 

Той обясни, че докладът на болницата е единственият документ, под който стоят подписите на здравния министър и на агенция Медицински одит, където е цитиран резултатът от съдебно-медицинската експертиза.

“Медицинската експертиза, назначена с Постановление на Областната дирекция на МВР, потвърждава, че са правени опити за реанимация на плода. Заключението на медицинската експертиза гласи, че се касае за преждевременно раждане на мъртъв плод”, пише на финала на доклада, разпространен от СДС. Това се разминава с твърденията на Цветанов, който заяви в парламента, че на детето не е даден шанс да живее и да диша, обясни Шарков.

Шарков цитира няколко факти от доклада. Стана ясно, че АГ-отделението в болницата е с акредитационна оценка „Много добра“ за срок от 4 години и е получена 20 дена преди инцидента, под което стои подписът на здравния министър. Липсват жалби за 2010 г. за работата на медиците в тази болница. Отговорността на здравния министър е изключително голяма, защото на практика той отказва да отговори на въпроса доколко е запознат със събитията, заяви Шарков. Според него, министърът на здравеопазването Стефан Константинов се измъква “целия в бяло” и в страни, или се измъква от отговора на важни въпроси. Той е отговорен, защото има информация по много от проблемните области и не спира войната на министерството с НЗОК, каза синият доктор.

СДС захвана и темата със стандарта на българите и действителността, поднесена от управляващите. От два месеца България живее в два паралелни свята – на СРС-тата и на реалния живот, заяви Михаил Михайлов. България е най-бедната страна в ЕС, плащаме най-скъпия хляб, дизел, най-скъпия бензин, най-скъпите мобилни услуги. Михайлов обясни, че вероятно има картелни споразумения, негласни за много стоки и услуги в България.

СДС планират нови законови предложения – в Закона за електронните съобщения, в Закона за защита на потребителите, и ще предложим Комисия за защита на потребителите заедно с Комисия за защита от конкуренция да каже какво реално се случва с българския пазар.

Според Михайлов трябва да се даде отговор на въпроса има ли монополи, има ли картелни взаимоотношения. Това ще бъде цел на СДС и Синята коалиция, защото за нас най-важният въпрос е как живее българинът в условията на неотминаваща криза. Този въпрос касае 8 млн. човека, заключи д-р Михайлов.

Той и Ваньо Шарков не отговориха на въпроса защо всъщност са подслушвани лекарите в Горна Оряховица. На въпрос ще искат ли оставката на Цветан Цветанов, те отвърнаха, че повечето от отговорите ще дойдат с политическите решения в сряда на събиране на цялата Синя коалиция в парламента.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 5380 |08.02.2011 Борисов няма да търси отговорност от Цветанов за СРС-та . 46| 5341 |06.02.2011 Ц. Цветанов: На 14 март покриваме стандартите за Шенген . 57| 5648 |04.02.2011 Цветанов няма да подава оставка . 31| 5761 |03.02.2011 Дават Кушлев на ВАС, искат оставката му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads