Реклама / Ads
0| 4541 |25.07.2014 НОВИНИ

Шарлатани мамят от името на "Пирогов"

.
Телефонни измамници, които се представят за директора на "Пирогов" проф. Стоян Миланов, звънят на възрастни българи, за да им съобщят, че техен близък е в тежко състояние. А за да оцелее, трябва да платят хиляди левове за спасителното му лечение. Впоследствие измамените разбират, че нито техният роднина е болен или пострадал, нито се нуждае от пари. Но вече са ги дали.
 

 

"Последният случай е от четвъртък. Мошеник се обадил на възрастна жена и съпруга, че сестрата на дамата е на смъртен одър. Тя била повалена от свински грип, но тъй като лекарството, което вдишвала, свършвало, двамата веднага трябвало да дадат 1500 лв.", разказа пред "Труд" проф. Стоян Миланов. Възрастните хора се слисали и заявили, че до броени минути ще дадат парите. Мошениците им бързо-бързо изпратили човек, който ги взел. Малко по-късно жената и съпругът разбрали, че са измамени. "Посъветвах ги да подадат жалба в МВР. Какво друго да направя?! А на всички останали искам да кажа - в "Пирогов" за спешна помощ от никого не вземаме пари, не се обаждам на никого за пари, а ако се налага доплащане за услуги, които не покрива здравната каса, това става по официален ред на касата на болницата и се издава документ за плащането!", каза още проф. Миланов.

 

Поне 12 са случаите от пролетта досега на изнудване с името на директора на "Пирогов", за които проф. Стоян Миланов е научил. Най-често телефонните измамници съобщавали, че синът, майката или братовчедът на съответния човек са в кома, пострадали са след катастрофа или се нуждаят от скъпа протеза.

 

Имало и друг случай - измамник, представил се за д-р Иванов от "Пирогов", звъннал на възрастна жена, за да каже, че синът, който лежи на втория етаж в болницата, е катастрофирал и трябва да плати 4000 лв. "Иванов" излязъл с престилка от "Пирогов", а жената му броила парите на близкия тротоар. По-късно тя разбрала, че синът е здрав, а на втория етаж дори няма отделение, защото там е администрацията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5174 |25.07.2014 Внимание! Измамници искат пари от името на "Пирогов" . 5| 5338 |15.06.2014 Референдум за името на Черноморец . 79| 7380 |20.05.2014 Денис Макшейн: Станишев е името, което ще чувате по-силно в ЕС . 73| 7532 |15.05.2014 Станишев: Г-н Прокопиев няма ли срам, че в името на свои интереси дискредитира правителството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads