Реклама / Ads
25| 6870 |03.09.2020 НОВИНИ

Г-н шеф на МВР, ще признаете ли пред депутатите, че полицията преби невинни граждани?

.
Христо Терзийски
Шефът на МВР Христо Терзийски, по искане на парламентарната група на ГЕРБ, отиде в парламента, за да даде обяснение за снощните сблъсъци в триъгълника на властта.
 

Не ни трябва много акъл, за да се сетим предварително какво ще каже. Просто ще повтори опорните точки на директора на СДВР Георги Хаджиев., които се пресичат в една теза-протестиращите виновни, ние не. Само, че този филм го гледаме нон стоп, г-н министър на МВР.

 

Преди обаче да е рекъл каквото и да било в НС,  е редно да отговори на няколко други въпроса. Ще даде ли информация за пребитите мирни протестиращи хора? Защо, след като пред очите на ченгетата, имаше ултраси, те не ги задържаха навреме, а изчакаха напрежението да ескалира, за да подпукат наред всички хора, сред които и деца? Защо бяха бити наред мъже и жени с тениски с надпис „Мутри, вън!“ без каквато и да е причина по малките улички около президентството? Защо и дума не казват за мъжете и жените от протеста, които с „голи гърди“  пазеха като жив щит неговите въоръжени до зъби подчинени?   Кой го е назначил на този пост и дали е логично именно него да защитава?   Ха на бас, че за тези неща и дума няма да обели Терзийски!

 

Ето казаното от Терзийски. Оказахме се прави, едно към едно с това на шефа на СДВР:

 

Той уточни още, че 126 души са задържани, сред които 62-ма с криминални прояви. 35 от задържаните са с настоящ или постоянен адрес извън София. Образувани са 16 бързи производства. 

В палатковите лагери, след преглед на видеозаписи, е установено, че са се съхранявали опасни предмети, което е наложило тяхното премахване, заяви Терзийски. 

От изказването на министъра стана ясно, че ранените служители на реда са 80. „Трима са транспортирани в „Пирогов”, 23-ма в Медицинския институт на МВР, 13 в „Царица Йоанна”. 41 са прегледани на място. Служителите са с фрактури на крайници, травматични наранявания и увреждания, химически изгаряния от пиротехника и обгазяване”, каза още той. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 6909 |03.09.2020 Представители на ГЕРБ и БСП се скараха за оставката на Борисов . 19| 7127 |02.09.2020 Протестиращи пред Фрог: Ченгета бият хората наред по малките улички без причина . 15| 9894 |02.09.2020 Божков: Хунтата купи достатъчно гласове, за да продължи националното предателство . 57| 11414 |02.09.2020 Напрежението пред парламента не пада, всички скандират „Мутри, вън!“. Полицията пръска с газ наред /снимки/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads