Реклама / Ads
18| 8215 |05.04.2014 НОВИНИ

Шеф на полиция плаче за операция "Чисти ръце"

.
В разкошни къщи за близо 1 милион всяка се ширят шефът на полицията в Самоков Георги Тодоров и шефът „Контрол на огнестрелното оръжие” Георги Мазнев, съобщиха жители на Самоков и изпратиха кадри на жилищата им. Самоковци питат откъде са им парите на двамата първи стражи на закона и справедливостта.
 

Заплатата на Георги Мазнев е не повече от 800 лв., а на шефа на полицията – 1500 лв. Къщата на Георги Тодоров е просто фантастична в архитектурен план. В изграждането й не е пестено нищо. Страхотната му къща се намира точно срещу двора на бившата казарма и двора на детската градина на изхода от Самоков за Мальовица.Едва ли  струва точно 1 млн., но никак не е евтина. Заобиколена е от прекрасен зелен двор. Построена е на 3 етажа и използваемата площ е не по-малко от 400 кв.м, плюс сутерен от 200 квадрата. Според самоковци на първия етаж се намира голяма кухня с трапезария, голяма дневна, баня с тоалетна. Вътрешна стълба води към втория етаж, където са разположени 3 спални с бани и тоалетни, а на последния трети етаж има грамаден хол, пише "Вяра".

Хора, които са били на гости, разкриват, че на подземното ниво има механа и перално помещение, котелно с отоплителна инсталация, цялата къща е на парно, има сауна и фитнес зона. Мебелите са просто разкошни. Къщата има и голяма градина, идеално подредена и озеленена, заобиколена е с ограда. Гледките на Георги Тодоров са разкошни – едната към връх Мусала, другата – към връх Мальовица.

Освен къщата Георги Тодоров има и две леки коли, марка БМВ, едно от които е разкошна лимузина за не по-малко от 50-60 000 евро, твърдят самоковци на редакционните телефони. „Как става така? Ние, повечето хора в града, едва свързваме двата края, а други живеят като царе”, питат местните.

Преди време Георги Тодоров обявява, че рогът на изобилието в семейството му се лее от съпругата му, която имала аптека. Няколко пъти репортер на вестника се опитва да се свърже с него, но напразно, той отказва да коментира. Дясната му ръка в полицията – шефът на КОС Георги Мазнев, също има чудесна къща, разположена в другия край на града сред зеленина и тишина. По квадратура не отстъпва на къщата на Тодоров, но не е така артистична и толкова скъпа, въпреки че самоковци твърдят, че е стотици хиляди левове. Къщата е с външна изолация, отоплението е решено с парно и климатици. Прави впечатление, че улиците около къщата са асфалтирани безупречно.

Самоковци настояват прокуратурата да се самосезира и да извърши проверка, която да изясни какъв е произходът на доходите на двамата първи стожери на властта в курортния град. Шефът на КОС беше уличен от ресторантьора Георги Щерев в рекет. Той предостави всички документи в РПУ – Самоков и прокуратурата, свързани със злоупотреби на Мазнев. Особено фрапиращ е документът, който доказва, че Мазнев е продавал оръжие.

„Това ако не е конфликт на интереси, какво друго може да е. И защо двамата са абсолютно непоклатими при всяко правителство, което дойде на власт е въпрос, който чака своя отговор. Искаме операция „Чисти ръце” не само в Самоков, но и в системата на МВР, защото Тодоров-Мазнев се повтаря във всеки град в България”, казва Георги Щерев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5305 |26.03.2014 16 в ареста при операция на ФБР и ДАНС . 10| 5308 |25.03.2014 Има ли бити бежанци от полицията заради комисар Малмстрьом? . 34| 5950 |14.03.2014 Главният секретар загубил приятел в операцията в Лясковец . 22| 5662 |08.03.2014 Директорът на „Национална полиция” катастрофира в Пловдив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads