Реклама / Ads
2| 8792 |01.09.2016 НОВИНИ

Шефът на „Агромах” арестуван заради пиянските изцепки за Борисов

.
Бачев (вторият от ляво на дясно) открива заедно с Борисов обект в Благоевград.
МВР е задържало шефа на строителната компания ”Агромах” Методи Бачев, за да даде обяснения за своя гуляйджийска изцепка с нецензурно съдържание по адрес на премиера Бойко Борисов. Основанието било образувана прокурорска проверка за хулиганство срещу строителния предприемач.
 

 Това потвърдиха от Областната дирекция на полицията в Благоевград с уточнението, че бизнесменът е освободен след около половин денонощие в ареста.

  Оказва се обаче, че задържането на Бачев е напълно незаконно, тъй като според преценката на държавното обвинение по случая няма данни за образуване на досъдебно производство за хулиганство. Затова и от прокуратурата са наредили на МВР той да бъде освободен, научи Mediapool.

Повод за привикването му е станал клип, публикуван в регионалния сайт pirinsko.com, в който Бачев е записан да се обръща на микрофон към актьора Красимир Радков по време на събор на село Черниче преди няколко дни с думите: "Е, Краси, искам да ти кажа, че кметът на Симитли е е*ал Бойко Борисов, знаеш ли го ти т'ва? Искам с'а да се отпуснеш и да се пра'иш на Бойко Борисов..."

Строителният предприемач е заснет в момент, когато е солидно почерпен, което не остана незабелязано и от самия министър-председател.
Помолен да коментира въпросното видео по време на гостуването му в студиото на бТВ по-рано в четвъртък, Борисов бе лаконичен: "Пияниците могат да говорят каквото си искат. То политиците бръщолевят глупости. А после в съда се чудят как да кажат – извинявай."
"Нито знам, нито ме интересува, нито пияници ми се коментират", добави той в отговор на зрителски въпрос по случая.
Очевидно обаче за МВР въпросът съвсем не е толкова маловажен, след като в рамките на ден след публикуването на скандалния клип, полицията е успяла да издири и задържи Бачев, при това заедно със собственика на местния сайт Иван Хамбарджийски, на когото също са снети обяснения и след това е освободен.
 Във връзка със скандала директорът на ОДМВР-Благоевград старши комисар Росен Танушев подаде оставка, съобщи Нова телевизия. Причината - превишаване на полицейски правомощия и непремерени действия по отношение на граждани. Разпредена е проверка в областната дирекция, която да изясни в детайли предприетите от служителите действия, съобщават от МВР.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4221 |20.08.2016 40 офицери арестувани във военната академия на Турция заради връзки с Гюлен . 0| 4128 |19.08.2016 Шефът на ”Пътна полиция”: Лятото е сезонът на катастрофи с мотористи . 0| 4684 |15.08.2016 Д-р Тодоров за Фрог: Шефът на НЗОК гази Закона за електронното управление . 0| 4155 |04.08.2016 Шефът на БДЖ: Железницата е на печалба

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads