Реклама / Ads
2| 5210 |27.10.2020 НОВИНИ

Шефът на БНР към Банов: Оставката е личен акт, продиктуван от себеуважение и достойнство

.
Андон Балтаков
Генералният директор на Българското национално радио Андон Балтаков сподели в социалните мрежи отворено писмо до министъра на културата Боил Банов.
 

Ето и  текста:

 

"Министерство на културата

Уважаеми г-н Банов,

Позволявам си да Ви напиша това писмо, защото се опасявам, че в Министерството на културата липсва осъзнаването за сложност на ситуацията, в която поставихте медийната среда в България и в частност

БНР - Българско национално радио, което ръководя.

В следобедните часове на вчерашния ден (понеделник), началникът на Вашия кабинет ми изпрати кратко телефонно съобщение изразяващо желание за разговор. Веднага се обадих на изпращащия съобщението номер и след няколко разменени изречения с Вашата сътрудничка провидях диаметрално противоположните ни схващания за реалността в момента.

 

С уважение и готовност щях да посетя Вашия кабинет вчера в 17:00 часа, но в този час чаках пред лаборатория, за да ми бъде направен третия поред за последните два месеца ПСР-тест, след среща с доказан носител на Covid-вируса миналата седмица. Все още очаквам резултата.

 

Помолих Вашата служителка – поради очевидната причина да не се срещам с хора – да проведем телефонен разговор, но тя настоя да бъде среща „някъде по-късно през седмицата“,  след като излезе резултатът ми. В крайна сметка уточнихме да се чуем днес, за да се организира видео-конферентна среща, на която да обсъдим „несъответствията“.

 

За да се подготвим за този разговор, ще посоча, че аз имам един единствен въпрос, който би предопределил насоката на дискусията, а именно дали ще оттеглите предложения за обществено обсъждане проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за радиото и телевизията, като го замените с проекта, изработен от експертната група.

 

Колкото до оставката Ви, която поисках в ефира на БНР "Хоризонт" – от опит мога да споделя, че това е личен акт, продиктуван от дълбока самооценка на околната среда, себеуважение и достойнство.

Очаквам нашата дигитална среща.

 

Поздрави,

Андон".




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4784 |27.10.2020 Шефът на БНР към Банов: Поисканата Ви оставка е акт на себеуважение . 10| 4936 |26.10.2020 След оставката на шефа на СРЗИ МЗ напомни: Отрицателен PCR не отменя карантината . 2| 4353 |26.10.2020 Доц. Чорбанов: Сериозна държавна подкрепа стои зад всяка разработка на ваксина . 15| 6254 |26.10.2020 Шефът на столичната РЗИ хвърли оставка. МЗ мълчи за причините

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads