Реклама / Ads
1| 5131 |23.04.2010 НОВИНИ

Шефът на "Фалшификаторите" остава зад решетките

.
Габровският окръжен съд определи мярка за неотклонение “задържане под стража” на арестувания по време на операция “Фалшификаторите” на територията на Велико Търново и Севлиево М. Т. Той е обвинен в организиране и ръководене на организирана престъпна група, създадена с користна цел за изготвяне и разпространение на неистински документи.
 

Събраните до момента доказателства сочат, че задържаният е извършил престъплението, за което е привлечен в качеството на обвиняем. Деянието е тежко по смисъла на закона и е наказуемо с лишаване от свобода над 5 години, мотивира се съдът. С оглед предишните осъждания на лицето и висящите наказателни производства срещу него е налице реална опасност същият да се укрие или да извърши друго престъпление, съобщиха от пресофиса на съда. Решението може да бъде обжалвано в 3-дневен срок и в такъв случай делото се насрочва за разглеждане пред Апелативния съд във Велико Търново за 29 април 2010 г.

По-време на акция “Фалшификатори” са проверени повече от 11 адреса във Велико Търново и Севлиево. Задържан бе тарторът на групата, който от 2008 г. е обявен за издирване във връзка с влязла в сила присъда. 35-годишният мъж е осъждан и преди това – отново за фалшификации. В дома му бяха открити множество заготовки за бандероли, фалшиви документи за самоличност – шофьорски книжки, лични карти, паспорти – български и чужди, бланки, официални печати на държавни учреждения и материали за тяхното изработване. Там са намерени и различни материали за предпечатна подготовка на банкноти от по 20 лева. Над 50 000 фалшиви винетки и около 15 000 лева са иззети от апартамента. При претърсването спецполицаите се натъкнали на шест различни документа за самоличност на задържания. В хода на акцията спецполицаите са влезли в професионално оборудвана печатна база в Севлиево, където по първоначална информация се отпечатвали фалшификатите. Там са намерени 5 печатарски машини, свързани с компютърни конфигурации, преси, заготовки, огромно количество винетни стикери за леки и товарни автомобили.

Винетките били “предлагани” и с прикрепени фалшиви касови бележки, за да се имитира закупуването им от бензиностанции. Специално помещение било оборудвано като “сушилня” за отпечатаните ментета. Нелегалната печатница била снабдена с всичко необходимо – специални хартии с водни знаци, фолиа, мастила и др, съобщиха след акцията от пресцентъра на ОД на МВР в Габрово.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 7208 |23.04.2010 "Наглият" Културист и Лебешковски остават в ареста . 0| 5114 |22.04.2010 И Апелативен съд остави Сантиров зад решетките . 4| 5042 |21.04.2010 Ревизоро: Шефът на митниците не чете своите доклади . 5| 5719 |21.04.2010 Образуваха дело срещу "Фалшификаторите"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads