Реклама / Ads
5| 4877 |14.11.2018 НОВИНИ

Шефът на МВР призна, че протестите са без организатор

.
Младен Маринов
Трудно ни е да комуникираме с протестиращите, защото са без организатор. Така шефът на МВР Младен Маринов обори по БТВ твърденията на Цветан Цветанов, че недоволството минава под шапката на БСП.
 

Нямаме конкретно лице, с което да разговаряме. Ориентираме се по това дали има заявител на протеста. За участие на политически сили няма да взимам отношение. Има лица, които открито търсят конфронтация. Нямаме информация защо възникват конфликти.

 

Информациите за следващите протести са разнопосочни. Заявяват се протести извън призивите за ниски горива-за храни, стандарт на живот, вода. Щом е затворена глава „Организирана престъпност“, значи добре сме се справили. Означава, че доверието е на ниво. Естествено, че е положителен доклада.  Не виждам как биха го нарекли отрицателен.  Акциите при нас са под номера.

 

Младенов обаче отчете не толкова добри резултати по линия на организираната престъпност: "Исками се час по-скоро да се върне Димитър Желязков-Очите. Той е в турски затвор. Турският съд трябва да реши да ни го предаде. Всичко е изпратено като документи. Турция не е в ЕС. Семейство Баневи са задържани. Френски съд разглежда искането за предаването на българската държава. Не можем да даваме срокове на съда. Семейство Арабаджиеви са обявени за издирване. Имаме сигнали за Франция, които не се потвърждават".

 

По отношение на битовата престъпност Младенов рече: Всеки кмет иска повече полиция. Няма как да го решим. МВР е с ясна щатна численост. Бюджетът гарантира заплатите. Трябва да разработваме съвременни методи за наблюдение-видеонаблюдение, добра комуникация с частните охранителни фирми.  Младен Маринов оправдава ниското доверие на хората към МВР: Трудно е институция, която наказва, да получи доверие.

 

Младен Маринов подобно на своите предходни колеги се спря на статистиката: Престъпността намалява по всички показатели. Ние сме  под 100 убийства на година. Намаляват грабежите с 18 процента. Зам.-министър перди месеци призна, че статистиката се манипулира.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3983 |13.11.2018 Протестите в страната за горивата, против беднотията и властта не стихват . 0| 3898 |13.11.2018 Протестите продължават и тази вечер . 1| 3629 |13.11.2018 Нинова категорична: Не сме организирали протестите, но ги подкрепяме . 16| 4485 |13.11.2018 Цветанов си изми ръцете с президента за протестите в страната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads