Реклама / Ads
5| 5037 |15.04.2010 НОВИНИ

Шефът на НАП: Тече най-мащабната акция; замесени са хора с положение

.
Красимир Стефанов
Преди няколко месеца засякохме група, която злоупотребява с пари от бюджета, тя е наблюдавана и днес акцията тече, обяви по НТВ Красимир Стефанов, директор на НАП. Досега задържаните в операция „Недосегаемите” са 10 души. Арестите продължават.
 

Преди няколко месеца засякохме група, която злоупотребява с пари от бюджета, тя е наблюдавана и днес акцията тече, обяви по НТВ Красимир Стефанов, директор на НАП. Това била най-добрата антикризисна мярка досега. Мащабът на злоупотреби бил огромен. Замесените били хора със сериозно бизнес- и обществено положение, добави той и предрече, че отзвукът щял да бъде много сериозен, щял да се разстрои т.нар. ДДС-пазар. Има ли известни фирми, Стефанов не коментира заради данъчната тайна и заради факта, че акцията продължава и в момента. Толкова мащабна акция досега не била правена у нас.

Стефанов коментира това по повод факта, че МВР, ДАНС, Националната следствена служба и НАП под ръководството на Прокуратурата провеждат операция „Недосегаемите”. В нея обект на въздействие на държавните органи са структури със стройна, йерархическа организация, които с години са практикували пране на пари и данъчни престъпления в мащабни размери. Дейността на престъпните структури е ощетявала бюджета на държавата с милиони.

Всичко, което правим, е за да стигнем до най-високите нива на престъпността, оповести по БНР вътрешният министър Цветан Цветанов, но също не назовава имена, защото операцията още тече, но обеща на малко по-късен етап да ги съобщи. Ставало дума и за фирми, свързани в голямата си част с енергетиката.

Досега задържаните в операция „Недосегаемите” са 10 души
. Арестите продължават. Задържаните до момента в преобладаващата си част са криминално проявени или обвиняеми по следствени дела с променена мярка. Акция „Недосегаемите” започна след поредица от други операции на вътрешния министър Цветан Цветанов от миналата година насам.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5350 |25.02.2010 Шефът на "Миграция" остава зад решетките . 0| 5019 |01.02.2010 Шефът на комисията по хазарта подаде оставка . 11| 6571 |01.12.2009 Шефът на НСБОП: Красьо и Таки са дребни риби . 3| 5122 |09.06.2009 Шефът на баретите напуска МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads