Реклама / Ads
4| 4226 |22.02.2019 НОВИНИ

Шефът на новата пътна агенция: Ние сме двигателят и спойката на всички пътни институциите

.
Малина Крумова
В новата Държавна агенция ”Безопасност на движението по пътищата” ще правим системен анализ на всички рискови участъци и ще даваме препоръки. Основната цел е намаляването на инцидентите и жертвите по пътищата.
 

Това каза пред бТВ Малина Крумова, председател на новата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата", която трябва да се занимава с намаляването на инцидентите и жертвите по пътищата.

 

Крумова разкри как новата държавна мегаструктура ще се бори с катастрофите. Според думите й основната функция на агенцията трябва да бъде спойката между различните институции, които отговарят за пътната безопасност. Ще правим системен анализ на всички рискови участъци и ще даваме препоръки. Агенцията ще се състои от 39 души, включително и аз, като това не е нова администрация, а всеки един служител идва от различните институции. Бюджетът ни за тази година ще е над 2 млн. лева.

 

Запитана защо е необходимо след като има толкова много звена, които отговарят за пътищата да се създава нова агенция Крумова обясни, че новата структура ще бъде спойкта между всички други вече съществуващи институции, както и те ще е двигателят те да работят ефективно.

 

"Основната ни задача ще е да установим коя е най-добрата мярка, за да се избегнат инцидентите по пътищата. Тогава ще се дават препоръки към дадената институция, която отговоря за дадения случай - МВР, АПИ и тн. Ще следим и дали се изпълняват препоръките. Ако това не се случва, ще има съответните им санкции. Тук говорим за анализ на рисковете и опасностите, даване на препоръки и контрол как се изпълняват те. Ако не вярвах, че има смисъл от тази агенция, нямаше да работя за нейното създаване в последните пет месеца. Убедена съм, че в края на 2019 година ще мога да кажа, че сме допринесли много за намаляването на жертвите по пътищата", каза още Крумова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6181 |21.02.2019 Шефът на ГДБОП: 80% от хората в схемата с ТЕЛК са турскоговорящи . 2| 4015 |20.02.2019 Малина Крумова пое новата агенция за пътна безопасност . 0| 3981 |14.02.2019 И днес ще е студено, затоплянето ще е през новата седмица . 0| 3919 |12.02.2019 МЗ обсъжда с протестиращите майки новата наредба за ТЕЛК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads