Реклама / Ads
1| 4498 |26.02.2015 НОВИНИ

Шефът на „Пирогов” подал оставка, Москов я отхвърлил

.
Петър Москов
Директорът на "Пирогов" проф. Стоян Миланов си подал оставка поради невъзможност да се справи с управлението на болницата с наличните финанси. Здравният министър д-р Петър Москов не я е приел и след разговор с Миланов го убедил да продължи да ръководи лечебното заведение.
 

Проф. Стоян Миланов има пълната подкрепа на Министерството на здравеопазването в действията си. Това каза министърът на здравеопазването Петър Москов по време на брифинг във връзка с излязлата по-рано днес първо в "24 часа" информация, че изпълнителният директор на УМБАЛСМ „Пирогов” е подал оставка, предаде Фокус.

 

Във връзка с писмото, което проф. Миланов беше пуснал до Mинистерството – имахме мъжки разговор. Ние с него сме не просто колеги, а и приятели”, коментира Москов.

 

„Пирогов” има много наследени в годините проблеми. Аз като министър поемам ангажимента, за да придвижим максимално бързо тяхното разрешаване, защото в пълнота натрупани с толкова години проблеми не могат да бъдат решени с магическа пръчка”, посочи министърът.

 

По думите му понякога човек в ситуация на проф. Миланов - директор на толкова тежко лечебно заведение, натоварено с чисто здравни и социални документи понякога има нужда от чисто мъжки думи за подкрепа. „Добрата дума понякога е важна. Имаме яснотата за това, че УМБАЛСМ „Пирогов има своите специфики и трябва да бъде разглеждана по по-специфичен начин”, допълни Москов. По думите на здравния министър е необходимо да се приложи различен подход при оценката и социални ангажименти, които е поела болницата.

 

 „ Това означава ясен ангажимент за максимално бързо подновяване”, подчерта той. „Това, което е „преляло чашата” на професора е крайно амортизираната апаратура на болницата. Трябва да се направи нужното на ниво министерство и правителство, за да се решат тези проблеми”, подчерта министърът. Петър Москов подчерта, че се прави цялата промяна във философията на заплащането, за да може да има адекватно остойностяване на тежките заболявания, които болницата лекува”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 4615 |26.02.2015 Шефът на ФБР ни идва на гости . 2| 7595 |23.02.2015 Първо във Фрог: Шефът на криминална полиция аут от МВР . 6| 5597 |23.02.2015 Лазаров невнятен защо е уволнен шефът на "Криминална полиция" . 1| 5349 |20.02.2015 Шефът на ВКС втвърди тона: Иска оставки в СГС до понеделник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads