Реклама / Ads
5| 6800 |31.10.2013 НОВИНИ

Шефът на „Пирогов”: Създадохме здравен Квазимодо

.
Директорът на „Пирогов” доц. Стоян Миланов Източник: Булфото
Ножът не е опрял до кокала, кокалът вече е прерязан. Това е една остра фантомна болка на липсващ крайник. За съжаление, изход не виждам.
 

Така директорът на „Пирогов” доц. Стоян Миланов коментира пред бТВ намерението на болницата да преустанови плановия прием на пациенти, след като НЗОК обяви, че ще изплати само 80% от дейността на болницата.

Вчера работещите в „Пирогов“ не са получили заплатите си. Тогава беше последният срок това да се случи, съобщи директорът на лечебното заведение. Парите, които „Пирогов“ чака, са неизплатени задължения от софийската здравна каса за извършените услуги от болницата. Сумата е 4,33 млн. лв. Цифрите, с които касата смята да ни компенсира, поразително се доближават цифрите, с които ние обслужваме спешността – близо 80% от нашата дейност.

Мотото на нашата болница е „Усещане за сигурност”. Когато хората, които работят там, я нямат обаче, това неминуемо рефлектира върху пациентите. Миланов е категоричен, че в никакъв случай не могат да бъдат връщани пациенти от спешните случаи. Единственият вариант е спиране на плановия прием.

По думите му проблемът е на Здравната каса и той не следва да рефлектира върху болниците. „Писна ми от много думи – реформа, лимит. За толкова години създадохме един здравен Квазимодо и не спирам да си задавам въпроса защо? В момента това е вик и сериозен симптом много хора да се замислят. Не мога да правя персонални обвинения. Виковете за оставка в момента са безсмислени”, коментира още Миланов.

Според него, блокирането на дейността на „Пирогов“ е проблем на националната сигурност, тъй като това е обект от национално значение.  

Той съобщи, че към момента няма отказани планови операции, но „ако така продължаваме, болницата ще се декапитализира, ще влезем в лавина на задължения, от която не можем да излезем”. Миланов разкри още, че здравната каса е върнала фактурите на лечебното заведение, въпреки че преди това ги е признала. „Принуждението е да подправим вече фактурирана дейност“, посочи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5204 |10.10.2013 Шефът на ДАНС: България не е застрашена . 2| 5757 |07.10.2013 Шефът на българите в чужбина подаде оставка . 12| 7055 |24.09.2013 Шефът на "Помак": Службите играят за ДПС . 27| 8133 |08.09.2013 Шефът на НРС с медал за заловени източногерманци на границата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads