Реклама / Ads
0| 7642 |26.04.2007 НОВИНИ

Шефът на следствието Александров шантажирал следователката Шарланджиева

.
"Александров искаше от мен да се обаждам на Корнелия Нинова, с която съм приятелка от 12 години, и да търся от нея документи, доказващи нарушенията на изпълнителния директор на "Булгартабак" Христо Лачев, за да може чрез тях той да бъде отстранен от поста си." - твърди следователката Татяна Шарланджиева
 

 Шефът на Националното следствие Ангел Александров използвал Шарланджиева като посредник, за да може нейната приятелка Нинова, да съдейства на следовател № 1 , негова близка фирма да получи лиценз за хазартни машини, вероятно ротативки. Но фирмата имала недоказан произход на своите пари. Следователката, която даде повод на Главния прокурор Борис Велчев да каже,че случая е достатъчно неприятен и,че той може да се отрази на някои аспекти около цялостното разследване на „Топлофикация” , отрече да е подържала нерегламентирани контакти и с лицето Красимир Георгиев. По думите и, Александров искал нейната оставка и я подлагал на системен психически тормоз, а когато тя отказала да го стори, той и заявил,че публично ще я орезили и ще образува дисциплинарно производство срещу нея.

Бившата шефка на отдел 3 в Националната Следствена Служба Зоя Иванова, пък разказа,че също познава Корнелия Нинова и, че Ангел Александров е отправял молби към Шарланджиева в същия контекст. Предложената на Висшия Съдебен Съвет за дисциплинарно уволнение следователка, бе пределно ясна и категорична,че никога не е изнасяла каквато и да е информация по делото „Топлофикация”, а прошенията на Александров, свързани с Комисията по хазарта и Държавния резерв, имат непосредствена и пряка връзка с нейното уволнение. „Нито едно разследване за която и да е фирма, не е привличало вниманието на шефа на Следствието така, както разследването за фирмите на Красимир Георгиев.”, допълни Татяна Шарланджиева. В същото време наблюдаващия прокурор по делото „топлофикация” Борислав Джамбазов заяви,че работата на следователката трябва да се ревизира, а по част от линиите на разследването щяло да има забавяне. Джамбазов каза още, че случилото се е скандално. „В човешки план не ми е особено приятно,че това се случва по това знакова дело. Вярвам в колегите си, с които работя и се надявам да няма друг подобен случай, а и не мога да подхождам с подозрение към всеки човек, с когото работя.”, обясни прокурор Джамбазов.

От своя страна общинския съветник от квотата на НДСВ Владимир Каролев, се опита да даде пояснения по случая, с негови минали впечатления от Корнелия Нинова, заявявайки,че се справяла добре и прилично по проекта „Булгартабак”.

„Естествено,че ако Корнелия Нинова е замесена, тя трябва да си понесе отговорността и да бъде освободена от длъжност, а и доколкото прочетох във вестиниците тя е колежка на въпросната следователка Татяна Шарланджиева, но аз не мога да кажа, дали е виновна иле не.”- заключи Каролев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4728 |02.05.2007 Ангел Александров ще „пее” пред ВСС за скандала в Следствието . 0| 5387 |03.05.2007 Румен Овчаров заплашвал шефа на следствието, ако не прикрие собственика на „Фронтиер” . 0| 5346 |03.05.2007 Заради отказани 170 млн. лв. на резерва пуснали Ангел Александров срещу Румен Овчаров . 0| 5471 |10.05.2007 За безобразията в следствието властта и ЕК са били сигнализирани още от 2004 г., знаело се дори за б

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads