Реклама / Ads
56| 6990 |07.06.2012 НОВИНИ

Шефът на ЦРУ: Добре удряте мафията, но трябват и присъди

.
Отлична работа вършите в борбата срещу трансграничната организирана престъпност и тероризма. Особено добре сте работили по разкриване на „Октопода” и „Килърите”. Да се надяваме, че справедливостта ще възтържествува в съда. Това заявил директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ Дейвид Петреъс на българските управници по време на посещението си в София.
 
Той бил тук ден и половина, но визитата е пазена в тайна. Чак днес американското посолство съобщава за идването на височайшия гост.

Петреъс се видял с президента Росен Плевнелиев, министър-председателя Бойко Борисов, вътрешният министър Цветан Цветанов, министъра на отбраната Аню Ангелов и с директорите на българските тайни служби.

Като бивш началник на Централното командване на САЩ и коалиционните сили в Ирак и Афганистан ген. Петреъс е изразил искрена признателност за активното участие на България във военните мисии в тези страни.

Разбира се, специално внимание гостът отделил на противодействието на наркотрафика, преминаващ през нашата страна. Обсъдени били и нови действия срещу корупцията по високите етажи и теча на информация от специалните служби към мафиотски структури.
Директорът Петреъс също така е подчертал, че САЩ одобряват и насърчават важните стъпки, предприемани от България да се модернизира и усилията на страната за разнообразяване на енергийните източници и за осигуряване на по-голяма прозрачност в енергийния сектор, както и за постигането на сигурност и стабилност на Балканите.
Дейвид Петреъс си е тръгнал от България дълбоко впечатлен от цялостната визия, представена от президента и министър-председателя, посочват от посолството.
Припомняме, че преди две години тогавашният шеф на ЦРУ, а сега министър на отбраната на САЩ Леон Панета посети София и изрази одобрението на своята страна по повод акцията „Октопод”.

 

Тогава правителството в София получи телеграма със следния текст:

„САЩ поздравяват правоохранителните служби за смелите и професионални действия в задържането на някой от най-известните в България лица, заподозрени в криминална дейност".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 8450 |30.05.2012 Нов трус разлюля Перник и София; шефът на сеизмолозите го усети в тв ефир . 24| 5949 |28.05.2012 Борисов: Всеки дипломат е добре дошъл в България . 31| 5952 |20.05.2012 Д. Добрев завидя благородно на Турция за растежа й . 27| 7655 |20.05.2012 О. Минчев: Добре е, че Станишев беше преизбран

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads