Реклама / Ads
1| 5562 |17.01.2012 НОВИНИ

Шефове на “Софийски имоти” хвърлят оставки

.
Камен Манев и Георги Гегов са подали оставка от съвета на директорите на “Софийски имоти” малко преди края на миналата година. Това съобщи зам.-председателят на Столичния общински съвет Николай Стойнев.
 

  

На тяхно място ще бъдат предложени Полина Витанова и Деян Цветков. Деян Цветков е работил в управлението на “Недвижими имоти” като последно е заемал такава позиция в образователното министерство, а Полина Витанова е адвокат, с опит в сферата, допълни още Стойнев.

 

Стойнев обяви, че на следващата сесия на общинския съвет ще се внесе доклад за промяната в постовете. Столичната агенция за приватизация ще поиска да се направи актуализация на правен анализ на всички имоти в капитала на дружеството и да се обяви процедура за избор на консултант.

Досегашното ръководство на „Софийски имоти" е било разработило доклад по отношение на уточняването на собствеността и капитала на дружеството, който още през 2011 година е бил предоставен на всички политически групи в Столичния общински съвет, каза Стойнев. Той обясни, че тогава не е бил подготвен доклад, а това ще бъде една от първите задачи на новото ръководство на дружеството - да предприеме всички мерки, за да може „да бъде изчистен капиталът".

Общинският съветник каза, че е отчетена свършената огромна работа от досегашното ръководство. „Софийски имоти" през тези три години, откакто ръководството е в управлението на дружеството смени имиджа си на скандално дружество", каза Стойнев.

По думите му оттук насетне се планира да бъде привлечен консултант по приватизацията на “Софийски имоти” с цел изработване на детайлна програма за определяне на имотите в капитала и за предназначението им, като решение на Столичния общински съвет ще бъде коя част от имотите ще бъдат предоставени на Столична община, коя ще бъде продадена и коя ще остане в дружеството да оперира като общинско инвестиционно дружество, което притежава имоти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4953 |10.01.2012 Шефове богатеят на гърба на стари хора . 38| 7226 |08.01.2012 Уволниха шефове на “Автомагистрали” ЕАД . 6| 5050 |04.12.2011 Спорът в ДПС- Кърджали доведе до оставки . 32| 6203 |24.11.2011 Донев гушнал 200 млн. лв. от доставки на лекарства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads