Реклама / Ads
54| 5088 |21.02.2009 НОВИНИ

Схемата у нас: корупция-партийна подялба-висок пост-пак подялба

.
Такава била управленската практика, при това гарнирана с мълчание, обяви лидерът на ГЕРБ Б. Борисов. Той обвини премиера Станишев в лъжа, визирайки сметките за парно на столичани.
 

 

Рекетьорско поведение - това е думата, с която трябва да се опише правителството; премиерът излъга хората, че ще намали сметките за парно, обяви на всеослушание пред медиите лидерът на ГЕРБ и кмет на София и Бойко Борисов. Той обвини кабинета във водене на изключително популистка политика и подигравка с хората. Категоричен беше, че нищо позитивно не може да се очаква от политическата класа у нас, докато политиката не се изчисти от лъжите. Квалификацията Борисов направи заради изявлението, че през април предстои намаление на цените на парното. Кметът обяви за лъжа и обещанието на премиера, че ще бъдат въведени отново в експлоатация 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ „Козлодуй”.

По повод източването на ДДС от НАП, Борисов насочи вниманието към лица като Румен Овчаров, Румен Петков, Мария Мургина, Делян Пеевски и оповести, че за никого от тях не се е разбрало нищо, защо те тихомълком се завръщали по най-високите партийни или държавни постове. Лидерът на ГЕРБ предрече, че същото щяло се случи и с Мургина. Същевременно той отбеляза, че едва ли тя е най-виновната, тъй като вероятно е действала под натиск. Корупционни кръгове в БСП обаче толкова се борели помежду си, че премиерът нямал друга роля, освен да ходи ги замазва. За Борисов огромен корупционен скандал криели думите на бившия заместник-финансов министър Георги Кадиев, че 1,3 млрд. били откраднати. Това било около 300 млн. повече от целия бюджет на София.

Кабинетът действал по силата на една практиката:  онзи, който е нанесъл корупционните схеми, споделя с партията, а пък тя застава зад него, за да го брани и да му предостави висок пост, срещу мълчание и продължаване на споделянето. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5806 |21.02.2009 Задържаха килъра, гърмял в "Дървеното" . 4| 5214 |21.02.2009 Десетки селища са без ток, пътищата са заснежени и трудни за пътуване . 44| 5413 |20.02.2009 Холандски политик поиска България да бъде изхвърлена от ЕС . 92| 6140 |20.02.2009 ДПС даде Волен Сидеров на прокурор, бил опасен за мира в Родопите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads