Реклама / Ads
4| 9179 |17.07.2008 НОВИНИ

Шести вот на недоверие – този път заради злоупотреби с европейските пари

.
Опозицията ще внесе вот на недоверие срещу кабинета на Сергей Станишев на 24 юли, ден след като бъде оповестен докладът за България на ЕК. Това съобщи народният представител от БНС Стефан Софиянски.
 

След консултации между опозиционните партии в парламента и независими депутати под искането вече са събрани 80 подписа, 15 от тях са дали независимите народни избраници.

Шестият вот на недоверие в този парламент ще бъде заради нанесените морални и материални щети на България и на българските граждани от правителството и провала му в спазването на европейските правила. Към аргументите е добавено и неусвояването на средствата от европейските фондове. България е загубила над 1 млрд. евро до този момент поради тежка корупция, неспазване на правилата, неадекватно и некомпетентно поведение на българското правителство, се казва в мотивите към вота. „Мотивите на вота се потвърждават от ОЛАФ и Европейската комисия", заяви Софиянски. От опозицията посочват, че всеки ден сигналите за злоупотреби с еврофондовете се увеличават.

По всяка вероятност шестият вот на недоверие {mos_ri:Станишев} към правителството на Станишев ще се обсъжда и гласува в последните работни дни на депутатите преди тяхната лятна ваканция от 1 август. Депутати от опозицията допускат, че от ПГ на НДСВ отново ще има гласували "въздържал се". Но дори и това да се случи, което никак не е сигурно, кабинетът няма да падне. Гласовете на „Коалиция за България", НДСВ и ДПС общо са 150. Отделни опозиционери припомнят, че след последния вот на недоверие бяха направени промените в кабинета. Паралел в ситацията тогава и сега не може да се прави - едно е да искаш оставката на Румен Петков, друго е да предприемеш сериозни мерки за прекратяване на корупционните практики и по-успешно усвояване на еврофондовете, контрираха представители от управляващото мнозинство. Те посочиха също, че скандалите може и да гърмят сега, но проблемите са трупани с години, включително и когато са управлявали някои от сегашните опозиционни формации.  
Опозицията обмисля общи действия и по време на днешния Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) при президента. На заседанието лидерите й ще настояват да не се обсъжда инцидентът с военните складове край София, а докладът на ОЛАФ за източени пари от еврофондовете и за връзката на държавния глава с обвинените лица за тези злоупотреби.

Frognews.bg

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5281 |09.07.2008 Шестима полицаи убити пред консулството на САЩ в Истанбул . 6| 4719 |13.05.2008 ДСБ с нов вот на недоверие заради провала на правителството в ЕС . 5| 4870 |13.04.2008 ДСБ искат главите на още шестима . 0| 4398 |13.04.2008 ДСБ искат главите на още шестима

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads