Реклама / Ads
3| 5608 |22.08.2007 НОВИНИ

Шок в Холандия: 12 хомосексуалисти инжектирани с кръв, заразена със СПИН

.
Те се срещнали с палачите си след обява за секс в Интернет. Първо били приспани с наркотик в напитките, след това инжектирани и после изнасилени. Нечовешката трагедия се е разиграла в град Хронинген, Северна Холандия. Днес започва съдебното дело срещу тримата обвиняеми, които се намират в ареста.
 
Невероятно жестоката драма преобърнала живота на поне 12 мъже преди почти 2 месеца. Те не могат да повярват, че това се е случило с тях, пише холандският вестник "Дахблад ван хет Ноорден". Срещите се осъществявали в частен дом. Седмица по-късно мъжете се разболяли и в момента някои приемат лекарства срещу вируса на СПИН. Здравната служба в Хронинген е публикувала обява в местен вестник, че издирва всички, отзовали се на зловещата обява за гей-секс, за да ги изследва. Предполага се, че те са повече от известните до този момент. Възможно е сред посетителите да е имало семейни мъже с деца и хетеросексуални, поради което те се срамуват или страхуват да признаят.
Пострадалите са завели гражданско дело срещу тримата задържани. Те се надяват прокуратурата също да разследва случая и палачите им да понесат своето наказание. По делото ще даде своето експертно мнение проф. Свен Данер от Свободния университет в Амстердам, който е най-добрият специалист по проблемите на СПИН в Холандия. Засега той отказва всякакъв коментар по случая. 12-те заразени днес няма да дойдат в съда.
Делото трябва да даде отговор на 2 важни въпроса, пише в. ""Дахблад ван хет Ноорден". Първият е: Може ли пострадалите да докажат, че са били заразени с вируса на СПИН точно на въпросните срещи. И вторият: Колко сигурно е, че някой, инжектиран със заразена кръв, ще бъде заразен с вируса?
Адвокатите на арестуваните отказват да коментират детайли от делото. Защитникът на 12-те пострадали Фред Капелхоф, който работи заедно със своята колежка Лидевай Вахтерс, обаче разкрива подробности пред в. "Дахблад ван хет Ноорден".

kappelhof.jpg- Как пострадалите се свързаха с вас, адвокат Капелхоф?
- Първо при мен дойдоха 4-ма от тях, после и останалите. Те мислят, че е по-добре един адвокат да ги представлява.
- Пострадалите имат ли контакт помежду си?
- Някои да, но не са от една компания. Други не общуват помежду си.
- Как разговаряте с тях, защото ситуацията е много деликатна?
- Те са открити с мен и мисля, че ми казаха всичко около случая. Моите клиенти са ядосани и много тъжни. Те не могат да повярват какво се е случило с тях. Станало е нещо, което никога не са си представяли. То ще повлияе не само върху живота им оттук нататък, но и върху неговата продължителност. Никога не биха могли да живеят както преди. Клиентите ми много искат задържаните да бъдат наказани.
- Може ли да разкриете подробности около гей-купона, на който са пострадали?
- Не съм съгласен с това определение. Мисля, че става въпрос повече за индивидуални контакти между обвинените и пострадалите. Понякога са общували само в двойка, друг път са били повече хора. Никога не са очаквали, че може да завърши с подобна ексцесия - да бъдеш дрогиран, заразен и изнасилен. Това може да се случи и по време на хетеросексуален контакт. Подобно нещо може да бъде извършено само от хора, които имат нещо не наред в главата си.
- Какви хора са пострадалите?
- Те са хомосексуални мъже, които имат постоянни партньори и са пълнолетни.
- Клиентите ви помнят ли вечерта, когато това се е случило?
- Някои помнят малко, някои помнят повече. Те са се събудили в домовете си, но не знаят как са се озовали там - същата ситуация, както, ако си пил много. Част от вечерта липсва в паметта им. Пострадалите знаят, че са имали нещо за пиене пред себе си. След това не помнят нищо. Вероятно в напитките им е сложена дрогата JHB.
- Как пострадалите са разбрали, че са били заразени с вируса на СПИН именно при тези срещи?
- Те са се разболяли 2 седмици по-късно и са посетили своите лични лекари, които са ги изпратили за изследвания. Но още на следващия ден след въпросните срещи клиентите ми са знаели, че нещо с телата им не е наред.
- Как са били сигурни, че са ги заразили на тези срещи? Възможно ли е да са били заразени преди това?
- Клиентите ми са сигурни, че не са били заразени по-рано и експертизите ще го докажат.


Гей-организацията СОС в Хронинген съветва хомосексуалистите да бъдат особено внимателни, когато отиват на срещи с хора, с които са се запознали по Интернет, пише холандският в. "Фолкскрант". Въпреки това те се надяват, че няма да всеят паника с този свой съвет. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6585 |22.08.2007 90 годишен индиец стана най-старият баща в света . 3| 5286 |22.08.2007 Четящ американец? ...Няма такъв филм! . 4| 5117 |21.08.2007 Българите - на море през септември . 1| 7193 |21.08.2007 Български художници излагат свои платна в Града на ветровете

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads