Реклама / Ads
8| 6598 |05.06.2015 НОВИНИ

Шок в съда! Дадоха минимална присъда на убийците на Ники от Враца

.
Огромен скандал избухна днес във Враца! Съдебният състав се подигра с очакванията на родителите и обществеността с постановените ниски присъди по мегаделото за бруталното убийство на 16-годишния Николай Димитров от Враца.
 
Шокът на всички присъстващи в съдебната зала беше огромен, когато съдебният състав, начело със съдия Петя Вълчева, постанови само по 18 години лишаване от свобода на Иван Каменов-Цофъра, Калин Димитров-Скинара и Ивайло Иванов-Акулата, съобщава "Трибали". Тримата убийци реално могат да излязат на свобода след 10-12 години, ако магистратите в София потвърдят присъдите им.

След прочитането им родителите на зверски убития Ники не можеха да промълвят и дума. Нонка Лилова се разплака и за малко не припадна в съдебната зала, а съпругът й се вцепени и не можеше да си поеме въздух. Това, което най-много потресе почернените родители и всички в залата, беше решението на местните магистрати, че синът им не е убит по особено жесток начин.

Пред съдебната палата страстите също се разгорещиха, щом събралите се близки на убитото момче и протестиращите съпричастни на трагедията научиха за леките присъди. Лекарите от Враца бяха потресени от правосъдната система и изказаха огромното си разочарование и огорчение от магистратите.
„Защо ги оправдаха наполовина. Как да не е убит по особено жесток начин. Какъв по-жесток начин да умреш има?“, коментираха присъстващите.
Пред сувенирната палата, която е на метри от съда, хората си задаваха само един въпрос: „Кой взе парите от Турчето?“

Адвокатите на тримата обвиняеми също бяха учудени от решението на магистратите. „Щом са толкова виновни и са извършили такова деяние, защо им дават минимални присъди“, коментираха защитниците.

Секунди след приключване на съдебното заседание, съдийката Петя Вълчева излезе с усмивка от съдебната зала, видимо доволна от решението си. Явно според нея 100 килограмова мутра да скача върху главата на дете не е убийство по особено жесток начин…
Очевидно Европейската комисия е права да иска незабавни промени в българската съдебна система.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4640 |02.06.2015 Митхат Табаков се сдоби с нова 4-годишна присъда . 6| 5061 |01.06.2015 Фрог сметна в продукти увеличението на минималната заплата . 1| 4492 |01.06.2015 Чеци атакува съда с куп искания срещу доживотната му присъда . 20| 4823 |01.06.2015 С 16 лева скача минималната заплата от 1-ви юли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads