Реклама / Ads
3| 4665 |09.12.2009 НОВИНИ

Шоу по делото срещу Маргините. Търсят болник, а той на разходка

.
Братята Маргини
Истинско шоу стана днес по делото срещу Николай и Красимир Маринови, по-известни като братята Маргини.
 
Съдът заседава около 15 минути по делото срещу Маргините, след което обяви почивка. Липсваше друг обвиняем - Иво Карагеоргиев, който бил болен от свински грип.

Съдът обаче подходи с недоверие към подадената информация и разпореди съдебна охрана незабавно да отиде до дома му и да провери дали той е там и се лекува.

По делото е постъпила справка от болница „Св. Екатерина". От нея става ясно, че към момента Иво Карагеориев не е на лечение в болницата, адвокатът пък твърдеше. че клиентът му е на домашно лечение.

След проверката на съдебна охрана се оказа, че на посочения адрес от Иво Карагеоргиев е намерена майка му. Тя обяснила на полицаите, че го очаква всеки момент да се появи. Адвокатът му Любомир Владимиров обясни, че съдът е изпратил съдебна охрана на адреса, на който живее майка му, а Карагеоргиев живеел и се лекувал при съпругата си.

Адвокатът изтъкна, че от съдебната охрана са срещнали подсъдимия във входа на блока. Той добави, че ако бъде изпратен в ареста, Иво Карагеоргиев ще умре.

На днешното съдебно заседание стана още ясно, че вчера - 8 декември, в съда е получено писмо, подписано от зам.-министъра на здравеопазването.
В него се посочва, че министърът на здравеопазването е разпоредил да се намерят лекари, които да изготвят експертизата за здравословното състояние на Карагеоргиев.

Софийска градска прокуратура поиска да не се дава ход на делото и да се измени мярката за неотклонение на Карагеоргиев от парична гаранция в задържане под стража.

СГС в крайна сметка реши да не дава ход на делото в днешното съдебно заседание заради неявяването на Иво Карагеоргиев. Изменена беше и мярката му за неотклонение в задържане под стража.

Frognews.bg припомня, че на 31 октомври 2005 година прокуратурата повдига срещу братята Красимир и Николай Маринови, братята Иво и Светлин Карагеоргиеви и Веселин Тошев обвинения за подготовка на убийство на бизнесмените Иван Тодоров-Доктора и Никола Дамянов, и о.р. ген. Любен Гоцев; участие в организирана престъпна група и за незаконно притежание на оръжие.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4680 |05.12.2009 Суходолци протестират срещу боклука . 2| 5793 |01.12.2009 Разпитаха 9 свидетели по делото "Галеви" . 4| 5505 |30.11.2009 Ставаш български гражданин срещу 6 хил.евро . 1| 5688 |30.11.2009 Отлагат делото срещу Марио Николов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads