Реклама / Ads
1| 4773 |24.04.2015 НОВИНИ

Щангистите си отдъхнаха, не били виновни за допинга

.
Щангистите си отдъхнаха, защато след резултата на проба „Б се разбра, че те не са виновни за открития в кръвта им допинг.
 

"Държавата застава зад нас. Министърът Красен Кралев е готов да пътува до Будапеща за среща с ръководството на Международната централа. Председателят на БОК Стефка Костадинова каза същото", разкри на пресконференция шефът на българската федерация по вдигане на тежести Неделчо Колев, цитиран от bTV.

 

"Над 5-6 проби бяха направени в чужбина и благодарение на помощта на министър Красен Кралев се стигна до истината. Сега с вдигната глава можем да ви кажем: "Не сме виновни! Предстои да се борим, защото искаме да защитим името на България на Олимпийските игри в Рио де Жанейро", добави Неделчо Колев. Според него глобата от 500 хиляди долара не е обсъждана, но "федерацията няма тези пари".

 

Адвокатът на Борис Колев заяви, че предстои борба за минимални наказания пред Международната федерация.

 

"Има възможност да се иска споразумение с тях за наказанията. Вече има нов антидопингов кодекс. Нашата цел е да се преборим за по-ниски наказания. Ще настояваме за оневиняване", каза адвокатът.

 

Старши треньорът на националния отбор Иван Иванов заяви, че четири години са работили с тази фирма за хранителни добавки, направени са над 350 проби и не е имало проблеми, а замърсената партида състезателите са приемали само шест дни.

 

"Надявам се подготовката на отбора да продължи. Първо трябва да станат ясни наказанията. Вероятно състезателите ще бъдат първоначално по клубовете си", каза Иванов.

 

Съветникът на спортния министър Кралев Красимир Панов коментира, че лабораторията в България много е помогнала по случая, защото първите анализи са направени от нея. "Лабораторията обаче се нуждае от специално оборудване за

около 1 милион лева за проверка на хранителни добавки", разкри Панов.

 

Националът Иван Марков mcu каза, че този случай е спрял развитието му."Бях във форма, а в един момент всичко се срива - психически и физически", заяви Марков.

 

Загубите за централата само от пропуснатото европейското първенство в Грузия са най-малко 1 милион лева.

 

От българската федерация призоваха медиите за помощ, за да може да се върне уважението на българския народ към този спорт.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5045 |23.04.2015 Твърдо има допинг в добавката на щангистите . 1| 4492 |22.04.2015 Сертов и Божилов се видели, не били скарани . 15| 4620 |21.04.2015 Гечев: Институциите не са си били на мястото за КТБ . 0| 4202 |20.04.2015 Събраха отломките от разбилия се "Джърмануингс"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads