Реклама / Ads
17| 6518 |16.11.2020 НОВИНИ

Ще даде ли Тръмп на Путин шпионите в Кремъл и Гюлен на Ердоган, като отмъщение за загубата?

.
Американо-руски казачок...
Във Вашингтон се страхуват, че тръгващия си президент и главнокомандващ може да се разприказва и да разкрие държавни тайни – от инат, отмъщение за неуспеха на изборите или – както вече се е случвало – заради присъщото му самохвалство. Това пише германския таблоид „Билд“.
 

Приказливецът Тръмп може да предизвика истинско главоболие на новата администрация на Джо Байдън и да подкопае националната сигурност, - пише още изданието.

 

Тръмп е запознат с процедурата по задействане на ядрени ракети, с плановете на секретните бойни системи и с мисиите на американските шпиони по света. В Овалния кабинет има информация за всички тези свръх секретни неща, - подчертава „Билд“.

 

Непостоянният и избухлив характер на Тръмп със сигурност ще е предизвикателство за контраразузнаването, считат експерти. Той има големи дългове (те се изчисляват на около 400 млн долара), бесен е на собственото си правителство, където, според него, е пълно с врагове на „дълбоката държава“. Освен това е убеден, че несправедливо му е отнет втория мандат.

 

Всеки, който е сърдит, недоволен и обиден, е склонен към разкриване на секретна информация и Тръмп, разбира се, се вписва в този образ, - заявява в интервю за The Washington Post бившият агент на ЦРУ Дейвид Прис.

 

По време на своето управление в Белия дом републиканецът-президент неведнъж вече попадаше в медиите заради своята бъбривост и самохвалство. Съвсем неочаквано той разказваше на руския външен министър Сергей Лавров и руския посланик в САЩ Сергей Кисляк секретни данни за терористични заплахи. От тези разкази можеше да се извлече информация по какъв път американските служби са придобили данните за Ислямска държава например. В случая става дума за израелската секретна служба „Мосад“, - пише още изданието.

 

Някои експерти обаче смятат, че опасността не бива да се преувеличава. Причината е невежеството на Тръмп. На мнозина е известно, че към много важни теми Тръмп се е отнасял повърхностно, а някои от съвещанията е претупвал на две-на три.

 

„На Тръмп не му бяха интересни операциите ни зад граница, заявява пред „Билд“ експертът Джонатан Кристол. Затова е малко вероятно той да разкрие на Русия отбранителната стратегия на НАТО, дори да иска да го направи. Съмнявам се, че той е в състояние да разкрие нещо сложно и важно.

 

И все пак в последните дни от ерата Тръмп тиктака бомба с часовников механизъм, смята Кристол. Като нищо Тръмп може да сподели на своя приятел Владимир Путин, кой от обкръжението му в Кремъл е агент на американците или да покаже благоразположението си към турския президент Ердоган, като му предаде дисидента Фетхуллах Гюлен, - предупреждава „Билд“.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4877 |16.11.2020 Тръмп: Аз спечелих изборите . 45| 6164 |15.11.2020 Доналд Тръмп призна Джо Байдън за победител в изборите в САЩ . 93| 9421 |14.11.2020 Тома Томов: Ако не беше коронавирусът, Доналд Тръмп щеше да отвее Байдън . 16| 12883 |13.11.2020 Петър Бояджиев: Германия създаде и подкрепя Борисов и с бясна скорост настъпва катастрофална криза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads