Реклама / Ads
15| 9947 |17.08.2018 АКТУАЛНО

Ще гледате пак репортажи за Цецо с потури в Жеравна. Велико, а?!

.
Цецо в Жеравна се прави на Бенковски на Обороще... Източник: БГНЕС
Сривът на Търговският регистър дори вече не е в новините. Или е на опашката преди спорта и съобщенията за някой известен починал. От четвъртък започнаха, а в петък буквално ни заляха рекламните съобщения, подкрепени с интервюта за фолклорния събор в Жеравна, известен още като „пещимал фест“ или „потури фест“.
 

Проявата се свързва традиционно с участието на емблематичния интелектуален продукт на ГЕРБ - Цецо. Цецо не пропуска мероприятието в Жеравна. Пред инструктираните предварително камери и микрофони той изрича мъдрости, като един партиен Конфуций. И този път ще научим, че престъпността и катастрофите са намалели, пенсиите са се вдигнали, заплатите са увеличени и други благи вести. Ще ни успокои също, че в Търговския регистър е станала малка повреда и положението е овладяно. Дори другарите от Брюксел са ни поздравили за успеха. Ще каже още Цецо колко мил му е фолклорът, българските традиции и патриотизма като цяло. От пояса му ще стърчат пищов и кама, като на баш войвода. Край него в китни носии ще надничат други политици – да влязат и те в историческите кадри. После ще се хванат на някое хоро, за да не усъмним, че са хора от народа.  А вонята на политика се стеле и доминира дори над пушека от скарите...

 

Блудкаво, фалшиво и нагласено –  направо „капитан Драйфус“…

 

Но не Цецо е глупакът. Тия от свинеугоителния медиен комплекс и зяпачите пред телевизорите са. На едните поне им плащат да се гъзнисват край него, но тия пред екрана му правят мурафет безплатно.

 

Политико-фолклорния бълвоч с етикет „български традиции и гордост“ е перверзия, родееща се с частушките, които Хрушчов пеел и играел по заповед на Сталин по време на гуляи. И там е звучала балалайка, а кръшни съветски девици (с подходящи цици), са изпълнявали песни и пляски.

 

Не е геройство да навлечеш носия с пропагандна цел. Мерзко е. Още по-тъпанарско е да се накичиш с пищови и саби, когато заешкото ти сърце е готово да се пръсне само при мисълта, че можеш да изпаднеш от каруцата на властта. Организираните и платени хорА са срам, а не патриотичен подтик.

 

Хорото е колективен народен танц. Думата е гръцка и се отнася за груповите народни танци на Балканите. У нас хора са се играли на селския мегдан, след работния ден. Девойки и момци са се задявали, а по-старите са обръщали по някоя ичкия. Днес селата са обезлюдени или превзети от ромоцигани. Това е. Цецо гледа интереса, а някакви малоумници му пригласят.

Вече дори не е смешно.

 

Цвета Стоянова

 

П.П. Тия дни се появил нов прякор за известен политик – Свинокио. И верно, какво ни е направил Пинокио. В репортажите от Жеравна няма да чуете за това.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 23865 |08.06.2018 Бонев: Цецо, сигурно по-презиран от теб няма, предател на МВР и законността . 35| 18520 |25.03.2018 Цецо Виолетовия и Бойко Международния срещу ЕС и САЩ - радуется вся Москва… . 10| 12837 |16.11.2016 Матр`ялът заби шамар на Борисов и КОЙ. Цецка и Цецо си траят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads