Реклама / Ads
3| 4310 |28.02.2019 НОВИНИ

Д-р Бостанджиев: Безобразие, наказания за гей-брошурата в училищата

.
Образователните брошури с гей двойки, които доведоха до скандал вчера, не са достигнали до деца и са попаднали погрешка в училищата. Служителите, които са допуснали разпространението на материалите в училищата, ще понесат наказание. Това казаха от Министерството на здравеопаването и Министерството на образованието.
 

В Езиковата гимназия в Ямбол брошурата попада още през декември. По данни на Здравното министерство печатни материали са получили и в Монтана, Видин и Кърджали. Още вчера здравният министър Кирил Ананиев определи случилото се като провокация.

 

„Тези материали са единствено за разпространение в кабинетите за анонимно и безплатно консултиране, за таргетната група мъже, които правят секс с мъже, те неса за разпространение в училищата в страната. Указанията са ясно дадени, работи се на терен с целевата уязвима група”, обясни пред bTV д-р Тонка Върлева, директор,"Промоция и профилактика на болести и зависимости", МЗ.


Тя бе категорична, че това са здравно-образователни материали, не са показвани в часове на деца. Според нея информационната част е добра за превенцията от ХИВ и СПИН, но снимковия материал е наистина провокативен.

„Любов без последствия" е издадена за първи път преди повече от 10 години. Финансира се от Глобалния фонд на ООН. За последно е актуализирана през 2017-та. Целта ѝ е да запознае хомосексуалните мъже с рисковете от заболявания, предавани по полов път.

 

От гражданска инициатива "Поход за семейството" казаха, че снимките са с порнографско съдържание, а контрол липсва.

 

„Няма достатъчен контрол, виждаме увеличаващ се натиск от страна на европейските институции и лобита да прокарват „джендър” идеологията в училищата”, каза Ивайло Тинчев, гражданска инициатива "Поход за семейството.


Според него има целенасочени кампании в тази посока. Детската психика е доста лабилна към подобен род информация, защото в тази възраст се оформя мирогледът им.

 

Мисля, че за трети път ще трябва да го кажа днес – тази брошура не е направена за ученици. Това каза от своя страна сексологът д-р Румен Бостанджиев. Затова и си струва да бъде направено разследване и да се изясни кой е направил това безобразие, защото аз съм възмутен, добави той.


От 30 години цял един екип от специалисти, включително и с д-р Върлева работим в посока на програми, които подготвят младите хора за семеен живот и родителство – имаме един куп неща, които сме направили позитивни в тази връзка и сега един подобен скандал, хвърля петно върху всичко, което правим – с очевидната цел да се дискредитират всякакви дейности в тази посока”, каза още д-р Бостанджиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4144 |05.10.2018 Дисциплинарни наказания чакат двама служители на ГКПП Аерогара София . 4| 4225 |16.08.2018 Златанова за срива на Търговския регистър: Пълно безобразие, отдалечаваме се от Шенген . 0| 5088 |23.02.2018 Наказания за спешни медици за отказ да лекуват 2-годишно дете . 1| 5552 |23.01.2018 Сексологът д-р Бостанджиев: Трети пол няма, има нечистоплътни политически цели

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads