Реклама / Ads
49| 15682 |09.05.2021 НОВИНИ

Ще се изумите колко неистини има в поста на Борисов за 9 май

.
На 9 май Борисов пуснал текст във фейсбук. Написаното – от него или от Севда вече е без значение – е в ярък контраст с това, което представлява той, както и представата на другите за него, след разкритията на бизнесмена Илчовски пред Комисията за проверка на досегашното управление. Ужасите, разкрити от земеделския предприемат потвърдиха съмненията на милиони българи, че властта е тежко корумпирана и се държи от диктатор.
 

Затова се налага сравнение на излъчените от Борисов мисли с действителността.

 

Премиерт в оставка пише: Днес България споделя празничния Ден на Европа с всички наши приятели от Европейския съюз, заедно с които продължаваме да развиваме и надграждаме идеята за европейско обединение, зародила се преди 71 години. Европейският съюз е най-доброто място за живеене в света и съм горд, че България има все по-значим дял в общите европейски постижения“.

ИСТИНАТА: 12-та година поред България е най-бедната страна в ЕС, българите са най-боледуващи и умиращи. С най-кратка средна продължителност на живота. С най-висока неграмотност. С най-малко инвестиции.  

 

Борисов: „В последните години положихме много усилия, за да бъде страната ни достоен и активен член на ЕС. Наш дълг като част от Обединена Европа е да развиваме нейната сила, основана на мир, свобода и солидарност“.

ИСТИНАТА: Усилия може и да са положени, но те не са дали резултат. Но сме първи по корупция и последни по върховенство на правото. Свобода? Неговите и на Пеевски медии имаха пълната свобода да го хвалят и да прикриват всички язви на управлението. Медиите извън неговия кръг имаха пълната свобода да бъдат преследвани от институциите, да им се ограничава финансирането, издатели и журналисти да бъдат притискани, заплашвани, а прокуратурата да им повдига обвинения.


Борисов: „В началото на миналата година България успя бързо да реорганизира производството си, така че да започне да произвежда защитни средства, обезпечавайки своите нужди и предлагайки подкрепа на други държави. Тази година очакваме общо 14 милиона дози ваксини срещу COVID-19 – достатъчни, за да бъдат имунизирани всички български граждани“.

ИСТИНАТА: България е на последно място по брой ваксинирани граждани и в челните редици по смъртност, като в известен период бе първа. Борисов наистина обещаваше да помага на Северна Македония с ваксини, но вместо него това направи Сърбия. Македонците му се присмиват за голите обещания.

 

Борисов: „България ще получи милиарди левове по Плана за възстановяване и устойчивост, които ще бъдат от голяма полза за премахването на щетите от глобалната криза и развитието на страната ни“.

ИСТИНАТА: Съмненията около качествата на Плана за възстановяване, изготвен от кабинета „Борисов 3“ не намаляват. Освен съмнителните проекти, в него липсват доказателства, че изпълнението ще бъде прозрачно и всеки гражданин ще знае кой, как и за какво харчи парите.


Борисов: „На днешната дата отбелязваме и 76-ата годишнина от победата над нацизма. Почитаме паметта на жертвите на ужасяващата война, която даде на човечеството най-мрачните уроци. И помним предупреждението на историята – че политиците с власт могат да поведат обществата както към техния възход, така и към общочовешки трагедии. Затова днес сме длъжни да подхождаме с разум и отговорност - за да гарантираме завещания ни мир и да постигаме прогрес“.

ИСТИНАТА: Борисов доказа, че е политик с власт, който доведе страната до общочовешки трагедии. Отдаден на разгула и деградацията, за които неограничената му власт му отвори широко вратите, той взриви устоите на демокрацията и ценностната система на българската нация. Чрез аморалността, цинизма и ужасяващата простащина застраши самото съществуване на обществото и институциите.

 

Демагогията и лицемерието отдавна са част от политиката, но тук те придобиха уродливи форми и се стигна до крайности, непонятни за европейската култура и практика. 

 

Така, както човечеството се справи с нацизма, с цената на огромни усилия и жертви, за да си проправи път напред, така и ние, като българи трябва да се избавим от голямото зло и да продължим в посока истинската цивилизация, към която принадлежим от векове.

 

Д-р Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 18717 |06.05.2021 Адв. Росен Рашков: Колко по-гнусно трябва да стане, за да осъзнаете колко дълбоко е превзета цялата държава . 9| 4766 |05.05.2021 Бимбалов: Пред очите ни се търкалят политици с дребни яйца, пребоядисвани по няколко пъти . 1| 3197 |29.04.2021 МЗ въвежда забрана за влизането в страната на пристигащи от Индия и няколко други държави . 35| 7238 |16.04.2021 Десислава Атанасова: Ще видим дали ще дойде Борисов. Сряда е след няколко дни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads