Реклама / Ads
2| 5682 |06.09.2012 НОВИНИ

Ще паркираме ли безплатно до метрото?

.
Безплатен паркинг до метрото за всеки, който вече е платил за персонална карта със снимка за всички линии за градския транспорт. Възможно ли е това?
 

Картата може да е за 1, 3, 6 или 12 месеца. В извънработното време на метрото ще се плаща по 50 ст. на час.

Това е едно от предложенията на шефа на транспортната комисия в Столичния общински съвет Радослав Тошев. Те ще бъдат определени окончателно от комисията следващата сряда, а на другия ден – 13 септември ще бъдат гласувани на заседание на местния парламент.

Вчера, час и половина след началото на заседанието на комисията по транспорт, представителите на гражданските организации го напуснаха, защото бяха паркирали колите си близо до кметството на синя зона и трябваше да ги махнат от там, пише "Монитор".

„Тръгвам си, защото трябва да си преместя колата”, лаконично обясни певицата Силвия Кацарова.

След като представителите на гражданските организации напуснаха, в комисията продължиха с обсъждането на предложенията на нейния председател. Радослав Тошев иска още общинският съвет да определи цени за винетки за паркиране на фирми за 1, 3, 6 и 12 месеца.

„Става дума за автомобили на корпоративни, общински и държавни структури като ЧЕЗ например, които правят ремонти”, обясни шефът на транспортната комисия. Живеещите в центъра могат да паркират служебните си коли там, ако имат пълномощно за ползване.

Тошев предлага още колите в служебен абонамент да се паркират в рамките на работното време от 8 до 19 в делнични дни и от 8 до 14 ч. в събота, а привилегиите за общинските съветници и кмета да отпаднат. Йорданка Фандъкова вече се отказа от правото си да паркира без пари. От транспортната комисия поискаха следващата седмица да бъде представена от Центъра за градска мобилност схемата с местата, на които могат да се паркират коли в служебен абонамент. Те са около 1750 в двете зони.

За улеснение на гражданите в транспортната комисия обмислят да се поставят повече информационни табели.

Причината е, че сега те са само в началото и в края на съответната улица, а по средата има маркировка върху асфалта и като завали сняг, тя няма да се вижда, призна Тошев.  От Центъра за градска мобилност припомниха, че от 6 до 9 септември няма да се плаща за паркиране в синя и зелена зона. От там уточниха, че в цената от 1 лев за зелена зона и 2 лв. за синя влиза изпращането на есемеса и данък добавена стойност.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 10727 |20.08.2012 Ашколсун: Осеменител действа безплатно и без грешка в Холандия . 8| 4702 |12.09.2011 Блокираните туристи догодина безплатно на море у нас . 1| 5257 |21.06.2010 Пускат безплатно специализирани реаномобили в Бургас и Слънчев бряг . 0| 4567 |11.06.2010 Преглеждат ни безплатно за туберкулоза 4 дни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads