Реклама / Ads
1| 5249 |05.11.2008 НОВИНИ

Ще подобряват обслужването в държавната администрация

.
Проектът е на стойност над 1,2 млн. лева и се очаква да приключи средата на следващата година. Изпълнител е FIIAPP, която спечели обявената обществена поръчка в конкуренция с още шест кандидата.
 

Днес беше представен проектът "Подобряване на вътрешния административен контрол върху дейността на администрацията". Той е на дирекция „Главен инспекторат” на МС и е съфинансиран от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма „Административен капацитет”.
В основата на всички наши действия е администрацията и елементите, които превръщат членовете на персонала й в служители на обществения интерес, подчерта директорът на дирекцията Николай Георгиев. Той посочи, че е крайно време на инспекторите да се гледа като на висококвалифицирани хора, работещи в условията на ясни правила и регламенти, за да подпомагат своите ръководители, а не само като на чиновници, които поставят ограничения и налагат глоби. Желанието ни е с реализирането на проекта да постигнем тези цели, каза Георгиев.
Българската публична администрация е на много високо ниво и ние не споделяме катастрофичните мнения за работата й, заяви заместник-ръководителят на Дипломатическата мисия на Испания у нас Хосе Рамон Гарсия. Той посочи, че страната му има богат опит в управлението на средства от европейските фондове и с желание ще помогне на България в този процес.
Целта на проекта е да подобри механизмите за контрол, прозрачност и отчетност на работата на администрацията чрез укрепване капацитета на инспекторатите. Ще бъде извършен анализ на съществуващата практика, на базата на който ще се предложат промени в нормативните документи, ще се изготвят единни стандарти за работа, включващи етични норми и правомощия.
Проектът предвижда също дейности за подобряване координиращата роля на Главния инспекторат и организация на обучителни семинари за инспекторите. Реализирането му ще доведе до уеднаквяване на работата и управление на ресурсите на инспекторатите, подобряване на възможностите за планиране и анализ на дейността, въвеждане на добри европейски практики, повишаване на квалификацията на служителите.
Проектът трябва да приключи до края на м. юни 2009 г. и е на стойност 1 232 934 лв.
Изпълнител е FIIAPP („Международна фондация, и за Ибероамерика, за публична администрация и политики”). Тя спечели обявената обществена поръчка в конкуренция с още шест кандидата. Фондацията е създадена към испанското правителство и председател на нейния УС е първият зам.министър-председател на Испания и министър на президентството Мария Тереса Фернандес де ла Вега. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4973 |15.09.2008 Наплив от кандидати за младши експерти в държавната администрация . 6| 4999 |10.05.2008 Администрацията ни имитирала активност; в Брюксел-недоволни . 0| 4766 |18.03.2008 Подобряват електрозахранването по Южното Черноморие . 0| 12947 |21.02.2008 Държавната машина била срещу млекарите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads