Реклама / Ads
13| 4792 |18.10.2012 НОВИНИ

ЕС ще ни следи изкъсо на предстоящите избори

.
"Следващите парламентарни избори в България ще бъдат внимателно наблюдавани от ЕС, защото за нас демокрацията е в сърцевината на европейския проект”, заяви бившият канцлер на Австрия Алфред Гузенбауер в интервю за БГНЕС.
 

Той изтъкна, че Европейският съюз ще наблюдава особено внимателно протичането на изборния процес в страната ни, особено сега, когато Сергей Станишев е и европейски лидер.

По отношение на липсата на медийна свобода, Алфред Гузенбауер каза, че най-важното нещо в тази връзка е избягването на монополите.

"Например, ако сте следили аферата във Великобритания с г-н Мърдок, най-влиятелния медиен магнат на Острова, тя много ясно показа границите на подобни практики. Имаме тревожни знаци за медийната свобода не само в Българя, но и в Унгария, където също има ясно ограничаване на медиите.

Смятам, че ще бъде много важно българският парламент да започне консултации с Европейския парламент за това как да изглежда българският Медиен закон, така че да отговаря на европейските демократични стандарти и да предотвратява голямо концентриране на медийно влияние".

"Ако една страна е толкова бедна, колкото Българя, тя не се нуждае от стабилност, тя се нуждае от напредък. Защото идеята на европейските фондове, които се предоставят на България, е да помогнат на страната да върви напред, да постига напредък и да намалява пропастта по отношение на богатството между страните от сърцевината на Европейския съюз и България.

Така че стабилността означава стегнация, а това не е добра новина за българския народ. Вие се нуждаете от напредък, от повече работни места, от растеж и от добре образовани хора, за да вървите нагоре. Така че, ако правителството е щастливо от това, че има стабилност, това не е добра новина. Добрата новина би била растеж за по-добра и по-богата България", подчерта Алфред Гузенбауер.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 65| 17425 |08.10.2012 „Фронтиер” от Швейцария следи разкрития за мафията в енергетиката . 4| 5209 |08.09.2012 Моника е в неизвестност 2г., следите й се губят в Ротердам . 11| 6524 |18.07.2012 Б. Нетаняху: Следите от атентата в Бургас сочат към Иран . 32| 5481 |18.07.2012 Борисов пред министрите: Дръжте си хората изкъсо, пощада за никого няма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads