Реклама / Ads
22| 5357 |20.11.2013 НОВИНИ

Щом полицията е толкова, значи протестът се чува

.
Борис Рангелов
Окупацията е инструмент на протеста. Протестът е нещо гъвкаво. Фиксирането върху окупацията е грешка. Медиите са отговорни за окупацията, защото неглижираха протеста. 600 преподаватели от Софийски университет са се подписали в подкрепа на студентите, от общо 1600 преподаватели. 70% от българския народ е дълбоко недоволен от управлението на страната ни. Огромна част от гражданите подкрепят протестите, показват повечето социологически проучвания.
 

Това коментира преподавателят от СУ проф. Александър Кьосев в предаването „Лице в лице” по бТВ.

Окупацията не е свалена, просто пропусквателният режим е либерализиран. Сега университетът е отворен и за колегите, които са против окупацията. Те са добре дошли да дойдат да дебатираме по темата, коментира ранобудния студент Борис Рангелов.

Звучи смехотворно да се сравняваме по брой с митингите, които се проведоха в София и Пловдив, защото това не е гласът на народа, смята Рангелов.

Присъствието на толкова полиция на улицата говори само по себе си, че властта обръща огромно внимание на протестите, обори тезата на водещите, че студентите са малко, а площадът е голям проф. Кьосев.

Това е нашият символ, за който аз прочетох доста тенденциозни неща, показа си значката с юмрук Борис Рангелов. Дори беше наречен соросоиден символ. Рангелов показа в студиото книгата, от чиято корица са го взаимствали – а именно Occupy на Ноем Чомски. Избрахме юмрука като символ на сила, аргументира се Рангелов.

Нашите искани са морални. Оставката е средството, с което можем да постигнем нашето искане – морал в политиката.

Морал в политиката не е абстрактно понятие, защити на свой ред проф. Кьосев. Защо не пише в закона, че избирателите могат да бъдат лъгани от управляващите. Става въпрос за базовата лъжа, която отдалечава граждани и власт, коментира професорът.

Моралът е обществено възприятие. Няма как да кажем, че докато не се появи морал в политиката, ние ще стоим в университета. Нашата кауза е да видим Обетованата земя и да заживеем в нея, завърши Рангелов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 68| 8733 |20.11.2013 Полицията тръгна с палки и фотоапарати (Галерия) . 26| 5130 |19.11.2013 Полицията спря блокажа на "Цар Освободител" . 27| 5769 |18.11.2013 Йовчев излъгал, полицията записвала лични данни на протестиращи . 7| 5140 |05.11.2013 Паника: Жена видяла арабина-коляч, полицията на крак

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads