Реклама / Ads
9| 5688 |01.03.2018 НОВИНИ

Русия притежава хиперзвукови оръжия, похвали се Путин

.
Владимир Путин
Президентът обяви в годишната си програмна реч пред парламента, че Русия е изпробвала поредица от нови ядрени оръжия, сред които задвижвани с атомна енергия крилати ракети и подводен дрон, неуязвими за прехващане от противника, предаде БТА.
 

Той каза, че Русия притежава хиперзвуково оръжие и добави, че страната му не възнамерява да напада никоя държава.

 

"Нарастващата военна мощ на Русия не заплашва никого, не сме имали и нямаме планове за използване на този потенциал за нападателни, камо ли за агресивни цели", подчерта той.

 

В същото време руският президент даде да се разбере, че страната му ще възприеме ядрена атака срещу нейни съюзници като ядрена атака срещу самата нея, предаде Ройтерс. "(Нашият) отговор ще е незабавен", предупреди той.

 

Путин изрази тревога от намаляването на прага за употреба на ядрено оръжие в новата военна доктрина на САЩ. Успокояват ни с думи, а в документа е ясно написано, че Съединените щати могат да използват ядрени оръжие в ответен удар на конвенционална атака и дори на киберзаплаха, обърна внимание той, цитиран от ТАСС.

 

В речта си Владимир Путин постави за задача да се намали двойно равнището на бедността в страната през следващите шест години.

 

Той отправи обръщението си малко преди президентските избори на 18 март, които се очаква той да спечели четвърти мандат.

 

"Ние трябва да решим една от ключовите задачи в предстоящото десетилетие - да осигурим уверен, дългосрочен растеж на реалните доходи на гражданите, а за шест години да намалим най-малко два пъти равнището на бедността", заяви Путин в годишното си обръщение пред руския парламент. Той отбеляза, че 20 милиона руснаци сега живеят под официалния праг на бедността, равняващ се на близо 180 долара месечно.

 

Руският президент очерта редица амбициозни икономически цели, обещавайки увеличаване на жизнения стандарт, подобряване на здравеопазването и образованието, изграждане на модерна инфраструктура в годишното си обръщение пред парламента.

 

Русия трябва да постигне технологичен пробив, за да положи основите на бъдещо успешно развитие, заяви държавният глава.

 

Путин посочи, че страната трябва да вземе мерки за подобряване на здравеопазването и постави за цел очакваната средна продължителност на живота, в момента 73 години, да надхвърли 80 години през идното десетилетие.

 

Той отбеляза нуждата да се насърчи развитието на обширните територии на Русия, обещавайки да удвои средствата за нови пътища и инвестиции и нови транспортни обекти и модерни комуникации. Той акцентира и върху нуждата страната да укрепи демократичните си институции.

 

"За да вървим напред, за да се развиваме динамично, ние трябва да разширим пространството на свободата във всички сфери - да укрепим демократичните институции, местното самоуправление, структурите на гражданското общество, съдебната система, да бъдем страна, открита към света, с нови идеи и инициативи", заяви той.

 

Руският президент подчерта, че "промените в света носят цивилизационен характер и мащабите на това предизвикателство изискват от нас също толкова силен отговор".

 

Руската военна операция в Сирия демонстрира нарасналите способности на Русия в областта на отбраната, заяви още президентът в годишното си обръщение към парламент. Той добави, че Русия е възстановила своите системи за противовъздушна отбрана. "По целия периметър на границите на Русия е създадено плътно радиолокационно поле на системите за предупреждение за ракетно нападение. След разпадането на СССР се появиха огромни дупки. Всичко е възстановено", каза Путин, цитиран от ТАСС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5402 |22.02.2018 САЩ с ултиматум към Русия за ядрените оръжия . 7| 4967 |16.02.2018 САЩ плаши Русия с ”международни последици” заради кибератака . 3| 5514 |15.02.2018 Русия: Борисов да стане руснак и да гласува . 4| 6744 |14.02.2018 Атанас Кръстин ще е новият ни посланик в Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads