Реклама / Ads
17| 5215 |03.12.2013 НОВИНИ

Шут за даскала, псувал във фейса

.
Учителят по психология Никола Кисьов беше уволнен дисциплинарно заради скандален статус с псувни и хомосексуални закани във фейсбук.
 

“Много сериозно и задълбочено са преценени фактите около случилото се и това доведе до крайното ми решение да бъде освободен от работа”, заяви директорката на Природоматематическата гимназия в Смолян Мария Илиева. Мотивите за отстраняването му са злоупотреба с доверието на работодателя и уронване на доброто име на училището. Кисьов бе учител в гимназията 24 години.

Той взриви общественото мнение със статус във фейсбук в средата на ноември, в който се отправят псувни и хомосексуални закани към ученици. Причината била, че негови възпитаници не дошли да подкрепят отбор от гимназията, участвал на футболен мач в ученическите игри, организирани от община Смолян.

От статуса се разгневи родителка на дванадесетокласничка. В писмените си обяснения до директорката Кисьов отрича да е автор на писанията, като обяснява, че отдавна профилът му във фейсбук бил хакнат. От Регионалния инспекторат сезираха прокуратурата за случая. “Извършва се проверка от полицията, която не е приключила”, заяви прокурор Иван Спиров.

Директорката на гимназията е категорична, че Кисьов е автор на скандалните писания.

След скандала над 640 ученици се включиха в група във фейсбук в подкрепа на учителя. Кисьов е написал в профила си, че благодари на всички ученици и учители, с които е бил в училището.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 6914 |25.06.2012 Искат оставката на В. Рашидов, говорел на турски и псувал . 7| 5029 |18.12.2009 Янев и Сидеров се псували на "гей" зад гърба на Цачева . 5| 5294 |11.09.2007 МВР твърди, че евродепутат е псувал полицаи, той отрича

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads