Реклама / Ads
9| 5862 |25.01.2010 НОВИНИ

Сибирски студ; български хаос

.
Варна през зимата Източник: Вяра Йовева
Токът на много места идва и си отива; хора мръзнат и тънат из преспите. Стопли ли се, връща се свинският грип.
 

Децата в Приморско няма да ходят на училище в понеделник и вторник по настояване на кметицата Лиляна Димова. Парното в сградите работи, но пътищата са заледени. Детските градини обаче ще отворят врати. В Бургас всички училища ще работят, освен ако електрозахранването отново не прекъсне, както това се случи в крайни квартали на морския град.

Вече цяла седмица в Сарафово, Ветрен, Банево и село Рудник токът идва за кратко, а след това отново спира. Мнозина зъзнат с часове докато авариите бъдат установени и поправени.

В неделя само на територията на Бургас са станали седем катастрофи. При инцидентите жертви и ранени няма, има нанесени сериозни материални щети. Най-сетне беше отворен за движение пътят Старо Оряхово - Обзор - Слънчев бряг.

Магистралният участък Бургас - Карнобат обаче остана отново затворен, както и обходът на Карнобат. През целия ден автомобилите няма да могат да преминават и през Дюлинският проход, пътят Ямбол - Средец и Царево - Ахтопол. Така Ахтопол, Синеморец и Резово остават откъснати от света.



И днес сутринта бяха отчетени температурни рекорди на много места в страната. В Пловдив температурата е минус 16 градуса, в Белоградчик - минус 14 градуса. Толкова е и в София, а на много места в града има огромни задръствания.

Във вторник все още ще е много студено, особено в Североизточна България, със сутрешни температури около минус 20°. В сряда ще има разкъсана облачност. На места, главно в южните райони ще превали сняг. Температурите ще се повишат и минималните ще са предимно между минус 13 и минус 8, максималните - между минус 6 и минус 1, в югозападните райони - по-високи. Затоплянето на времето обаче ще донесе със себе си втора вълна на свинския грип, предупреждават епидемиолози.
Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4674 |07.01.2010 Файненшъл Таймс: Български неволи . 0| 5028 |01.12.2009 Активисти на ГЕРБ инспектират българските евродепутати . 4| 5509 |30.11.2009 Ставаш български гражданин срещу 6 хил.евро . 4| 5176 |25.11.2009 Български модни дизайнери задават стандарти във Виена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads