Реклама / Ads
47| 5188 |29.01.2014 НОВИНИ

Сидеров: Ако бях премиер, пускам 3 и 4 блок на "Козлодуй"

.
Волен Сидеров Източник: Булфото
Никой не ме е съветвал за идеята за рестарт на 3 и 4 блок на „Козлодуй”. Идеята ми за това двата блока да заработят отново е осъществима. Основните виновници за спирането им са Меглена Кунева, Соломон Паси и Милко Ковачев, които ни измамиха, че ЕК го изисква от нас.
 

Това коментира лидерът на „Атака” Волен Сидеров в предаването „Лице в лице” по бТВ. Той е убеден, че ЕК никога не е вземала решението тези блокове да бъдат затворени, като се позова на отговор, който от „Атака” са получили на запитване относно затварянето на 3 и 4 блок на „Козлодуй”. Затварянето на блоковете е национално предателство. Кунева и Соломон Паси се поддадоха на натиска на лобисти, които ни заблуждаваха, че ако не затворим реакторите, няма да бъдем приети в Европейския съюз. Това било геополитическо решение, смята Сидеров.

Ако аз съм премиер, пускам блоковете и ще се позова на Виенската конвенция, в която се казва, че един договор е невалиден, ако се базира на измама, обясни идеята си лидерът на "Атака". Той каза, че няма време за губене и ако това не стане в близката година, губим възможността. Сидеров каза, че се е консултирал със специалисти и това е възможно.

Следващата седмица ще предложим проектозакон за възобновяване на проекта „Белене”, който беше нихилистично прекратен от ГЕРБ, но не и плащанията по проекта. Сидеров призова прокуратурата да работи толкова бързо, колкото и, когато му поиска имунитет за случилото се на летище Варна.

Полицаят, с който влезнал в пререкание на летището е бил ръководен от шеф над него. Сидеров е убеден, че това е дело на служители в МВР, които са назначени от Цветан Цветанов. Аз не веднъж съм казвал на Цветлин Йовчев да ги уволни и да назначи нови, каза Сидеров.

Според лидера на "Атака" Европейският съюз е стъпил "на гнила основа". На ЕС трябва да погледнем много по-критично. Може би трябва да се поиска преразглеждане на някои договорености. Ние сме за това, да се преосмисли цялата база, върху която стои ЕС. Тези настроения се засилват все по-бързо в посока недоволство от сегашната конструкция на Съюза. Този Европейски съюз трябва да се промени, иначе той става вреден за хората.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5183 |29.01.2014 ЕК ни смъмри; не пускаме бежанци свободно . 60| 5551 |18.01.2014 Бивш секретар на Първанов: Допускам сътрудничество между АБВ и ГЕРБ . 8| 5607 |13.01.2014 Йовчев за казуса Сидеров: Малко са ми абсурдни конспиративните тези . 101| 6908 |12.01.2014 Сидеров: ГЕРБ са организаторите на случката на летище Варна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads