Реклама / Ads
23| 5827 |11.04.2014 НОВИНИ

Сидеров в бой с лидери на евровота

.
Източник: Булфото
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров обяви, че ще води листата на партията си за Европейски парламент в края на май. Освен това той за пореден път коментира, че "кредитът на доверие към кабинета на Пламен Орешарски е започнал да се изчерпва".
 

"Може би евроизборите ще покажат разположение на силите, може би ще се види, че този кабинет вероятно наесен ще трябва да се сменя", каза още Сидеров.

 "Дали ще има предсрочни избори, може да зависи до голяма степен от нас. От доста време говоря, че правителството и мнозинството, което го подкрепя - БСП и ДПС, трябва да си правят много ясни изводи, да приемат неща, които са народополезни. Вместо да подменят дневния ред, както правят сега, с по-незначителни теми. Уви, виждам, че чуваемостта на правителството в тази посока не е много голяма", каза  Сидеров.

 "Започва да се изчерпа този кредит на доверие към правителството. Вярно, имаше един период, в който се работеше в ненормална обстановка, в платени протести. Сега обстановката е по-спокойна и тя веднага трябва да бъде подплатена с конкретни решителни мерки. Не виждам такава решителност. Позицията на кабинета спрямо санкциите срещу Русия беше много неправилна", посочи лидерът на "Атака".

„Тези гостувания - на помощник-държавния секретар на САЩ, на шефа на НАТО, са тайна дипломация”, заяви той. Според него, тайната дипломация е вредна и води до катастрофа. „Да не стане сега национална катастрофа, трябва тайното да стане явно”, каза Сидеров по БНТ и призова президентът и премиерът да кажат явно какво са си говорили с Расмусен и Виктория Нюланд.

Той повтори позицията си за излизане на страната от НАТО. „България трябва да бъде неутрална”, заяви той. „Противоракетният щит няма да ни спаси. Той само ни слага в лагера на противниците на Русия”, допълни лидерът на „Атака”.

Като пример за това, че България е колониална държава, Сидеров даде собственото си дело за скандала на летище „Варна”. Той е получил информация, че френската гражданка Стефани Дюмортие, която се явява като свидетел, е получила абсолютно всички материали по делото. „България от чуждите посолства ли се командва?”, попита той. „Да отиде тя да прочете, защото тя е от друга държава, тя е извънземна”, каза иронично Сидеров.

По думите му, прокуратурата „е много бърза, когато става въпрос за Сидеров, защото от някое посолство ще се обадят и ще кажат, „Хайде бе, тоя няма ли да го прибирате”. Според неги при разследванията има двойни стандарти, защото никой не закача Бойко Борисов за „Авиоотряд 28” или за тефтерчето на Златанов. И в двата случая „началникът е сух, а пионката гори”.

„Правителството не трябва да си мисли, че имат мнозинство, и да заспива на това ухо. Трябва да се вслушват в предложенията на „Атака”. Предложихме анкетна комисия за президента - ослушват се вече повече от седмица”, каза още Волен Сидеров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5382 |09.04.2014 Обвиниха Сидеров . 23| 4786 |09.04.2014 Цветанов търси подкрепа за евровота във Валенсия . 11| 5156 |09.04.2014 Я. Янев: Сидеров ще плаща за "лумпен, измекяр и презерватив" . 15| 5211 |08.04.2014 Яне Янев осъди Волен Сидеров на 54 502 лева за обиди

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads