Реклама / Ads
83| 6744 |01.10.2010 НОВИНИ

В. Сидеров: Борисов, слушай народа си

.
Да се махне плоският данък, да се развалят сделките с ЧЕЗ, ЕОН и ИВН, и да се одържави Мтел, поиска Волен Сидеров на парламентарен контрол. Лидерът на "Атака" помоли Борисов да не предава хората, които са го избрали. Корнелия Нинова и премиерът отново скандализираха пленарната зала с взаимни нападки.
 

Лидерът на партия "Атака" направи пламенна реч в парламента в рамките на редовния парламентарен контрол, на който присъства и министър-председателят Бойко Борисов, към когото има актуални въпроси. Атакистът започна изказването си с факта, че повече от 20 години е политически анализатор и усеща с инстинкта си като такъв, че в момента има раздвижване в пърхане с крила в кръговете на "сини" и "червени". По думите му обаче, те нямало да имат в скоро време "храна" и така очакваните от тях политически трупове и срив, защото "Атака" е гарант на това правителство. Нямало да помогнат и вотът на недоверие, който бе внесен днес от БСП и ДПС, тъй като това "са кръгове на мафиоти".

Лидерът на "Атака" подчерта, че всичко в момента зависи от ГЕРБ. Волен Сидеров поиска от Бойко Борисов да слуша какво му казва народът. "Много добре, че сте тук, г-н премиер. Преди малко имах среща със социалния министър Тотю Младенов, с когото обсъдихме реформите в пенсионната и здравната система", каза Сидеров и допълни, че пари за финансирането им има, но те щели да дойдат, след като се развалят договорите с електроразпределителните дружества ЧЕЗ, ИВН и ЕОН. По думите на Волен Сидеров, така ще се намерят средствата, които в момента Симеон Дянков отчаяно търси. Той заяви, че ще иска сериозни дебати и промени в проектозакона за пенсионната реформа между първо и второ четене. Атакистът настоя Мтел, която, по думите му, е подарена от Иван Костова, да бъде одържавена, защото е използвала България, за да монополизира дейността си. Лидерът на "Атака" отново подчерта, че ГЕРБ трябва да премахне плоския данък, въведен от тройната коалиция.

Малко преди това депутатът от БСП и бивш енергиен министър Петър Димитров попита председателя на парламента Цецка Цачева, защо връща въпросите му към министър Трайчо Трайков. Според него тя прикривала кабинета на Бойко Борисов под предлог, че питанията му били във връзка с медийни изяви на министрите. Цецка Цачева на свой ред заяви, че не може да се задават въпроси по повод всяка статия във вестниците, която не е достоверна и допълни, че това е възможно, но ако думите на съответния министър за били изречени на пресконференция. Малко след това Антон Кутев също нападна председателя на Народното събрание поради същата причина пред погледа на премиера Бойко Борисов.

Той бе попитан от червената депутатка Корнелия Нинова каква е целта на всичко, което правят - "борите се с престъпността, да ама не, достатъчно за вас е наказанието да се повдигне обвинение, няма значение какво е. Важно е да ги омаскарим, цитат от Борисов. Искате да омаскарите БСП. Слагате ред в държавата или съсипвате опоненти, г-н Борисов", попита Нинова. "Многоуважаема г-жа Нинова, не уточнявате за кои управляваши говорите", каза Борисов и уточни, че ще бъде търсена политическа отговорност от всички минали правителства досега.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5673 |30.09.2010 Борисов, Цветанов и Цачева отсвирили Борисова* . 32| 5926 |16.09.2010 В. Сидеров: Костов да напусне комисията "ДАНС" . 21| 5111 |08.09.2010 В. Сидеров: Разваляйте договора с ЧЕЗ; Енергото - държавно! . 16| 6350 |30.07.2010 В. Сидеров: БНР е рупор на БСП; премиерът удря рамо на Атака

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads