Реклама / Ads
2| 4422 |21.07.2014 НОВИНИ

Сидеров не се яви в съда да отговаря за обвинение в хулиганство

.
Волен Сидеров
Волен Сидеров не се яви в съда, където днес трябваше да започне делото срещу него по обвинение в хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай. Причината - не бил получил препис от обвинителния акт в установения от закона 7-дневен срок.
 

Адвокатът на Сидеров Явор Нотев поиска следващото заседание да бъде след 5 октомври заради предстоящите предсрочни парламентарни избори.В рекордни за родните ни стандарти срокове прокуратурата обвини Сидеров в хулиганство и лека телесна повреда, нанесена на полицай. Преди това главният прокурор поиска имунитета на националиста Сидеров и съпартийците му, част от които бяха заедно с него на самолета София-Варна, а после и по време на скандала на летището, показно, но без каквато и да е правна стойност, хвърлиха заявления за отказ от депутатска защита на председателя на Народното събрание.

 

Държавното обвинение бързо написа обвинителния акт за инцидента, който започна със словесен сблъсък с френски дипломат във въздуха и ескалира на земята до сблъсък с един от пътниците и с полицай. Делото е в съда от началото на април, но започва едва сега заради имунитета, който Волен Сидеров получи от участието си в листата на "Атака" на евровота. В многобройните си коментари по повод инцидента националистът говори за политическа поръчка и провокация и даваше пример с друго разследване срещу него от 2006-а година, завършило с оправдателна присъда. Делото тогава ще се запомни с масовото присъствие на съпартийци на Сидеров пред и вътре в Съдебната палата, което вероятно ще се повтори и сега.

 

Днешната поява на лидера на "Атака", ако, разбира се, дойде на съдебното заседание, ще е сред малкото му публични изяви след провала на партията на европейските избори и бойкота, който тя обяви на този парламент.

 

Междувременно от всички призовани свидетели в залата се яви само един, като стана ясно, че от френското посолство у нас е постъпила нота, че културното аташе Стефани Дюмортие се ползва от имунитет. Така свидетелят, който най-много пострада от Сидеров, няма да се изправи пред българския съд. Тя обаче вече е дала показания пред съдия, които ще бъдат използвани в съдебното следствие. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 4609 |20.07.2014 Сидеров: Борисов ми краде идеите . 37| 4961 |16.07.2014 Сидеров: "Златният пръст" не съм аз, а е Бойко Борисов . 21| 5020 |16.07.2014 Румен Гечев: Решението на казуса „КТБ” трябва да отговаря на националните интереси . 28| 5392 |13.07.2014 Падна обвинението за изнасяне на милиони с чували от КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads