Реклама / Ads
34| 6872 |14.02.2010 НОВИНИ

В. Сидеров: Костов да проговори за Трактора

.
Волен Сидеров Източник: Вяра Йовева
Алексей Петров е продукт на СДС, не толкова на БСП. Иван Костов, Атанас Атанасов и бившият вътрешен министър Емануил Йорданов трябва да отговарят на въпроса кой е Алексей Петров.
 
Това каза в предаването „Пропаганда” на Дарик радио лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Сидеров изрази мнение, че Алексей Петров е произведен като офицер от службите с протекцията на Иван Костов и е бил близък с управляващите кръгове в периода 1997-2001 г.

„Алексей Петров има политически амбиции не от вчера”, посочи още лидерът на "Атака", добавяйки, че целта на задържания тази седмица Петров е била да влезе в голямата политика, имитирайки кариерата на Бойко Борисов.

Сидеров каза още, че лидерът на РЗС Яне Янев трябва да бъде разследван, освен заради за купуването на гласове, а и заради връзките му с Алексей Петров и Антон Петров-Хамстера, който по думите на Сидеров, организирал събирането на гласове за РЗС.

"Това, което Алексей Петров създаде в ДАНС беше направено с идеята да обслужва лично Станишев, срещу неговите вътрешнопартийни и външни врагове. Може да се каже, че Петров „успа" Станишев, за да може да си върши тази работа, за която е арестуван. Яне Янев, ако видим как се е развивал през годините - РЗС участва в евроизборите през 2007 година. Тогава партията взе 9000 гласа. През 2009 година внезапно тази партия взе 200 хиляди гласа с една невероятно мощна медийна кампания, струваща много пари. Един от задържаните по „Наглите" Хамстера, който е дясната ръка на Алексей Петров, лично е организирал събирането на гласове на Яне Янев в Старозагорско и Сливенско - купуване на ромски гласове, рекет и наемане на хора, които да го правят. За всичкото това има данни. Според мен и ДАНС, и прокуратурата трябва да се заемат, за да се развенчае най-после легендата за бореца срещу корупция Янев", каза лидерът на Атака.

Първите сигнали, че Алексей Петров е рекетирал хора, са от времето на Жан Виденов, заяви в предаването „Пропаганда" на Дарик Илия Божинов, бивш член на ръководството на БСП, който през 2009 година напуска редиците на червената партия и основава партия "Българската левица". Той добави, че Алексей Петров е имал приятели на доста високо ниво и в БСП.

"Многократно съм получавал сигнали за това, че той е рекетирал хора, че има връзки с подземния свят и не само това, че той до някаква степен е организатор на този подземен свят. Тези сигнали са от времето още на Жан Виденов. Вярно е, че той тогава не е бил офицер в полицията, но мои приятели, поне двама от тях, бяха рекетирани успешно по времето на Жан Виденов. Друг е въпросът, че е вярно, че по времето на Иван Костов той стана много по-силен. По времето на Иван Костов имаше много по-сериозни случки, очевидно с подкрепата на властите. Включително той по това време превзе такситата - тогава бяха 12 80, общинската фирма таксита, която беше направено Работническо мениджърско дружество (РМД) и той след това успя това РМД да си го присвои. Алексей Петров имаше приятели и в БСП, и то на доста високо ниво. Когато имахме такива противоречия с Алексей петров за такситата, тогавашният секретар на партията Васил Калинов ме извика и каза: „Илия, не се занимавай с тази работа. Другарят Първанов, той тогава още не беше президент, а беше ръководител на БСП, той е обещал да го подкрепяме и не трябва ние да се замесваме в тази работа". Алексей Петров е човек, който винаги се е стремял да е близо до властта и колкото и странно да е, винаги е успявал. Всяка власт го е приемала като свой, не знам на какви основания, защото освен финансови, други не виждам, може би информационни по някакъв начин", каза още Божинов.

"Действително може би ще се окаже, че операция „Октопод” и подобни на нея акции имат по-скоро политически измерения, отколкото чисто криминални. Вероятно това обяснява нежеланието или страха ма държавата да се пребори с явлението и с тези конкретни лица през последните години". Това каза Димо Гяуров, председател на Парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси, в интервю за предаването на БНР „Неделя 150”.

"Доколкото на мен ми е известно Алексей Петров е бил доносник в НСС и е било очаквано, че той ще донася за дейността на криминалния контингент, допълни Гяуров и поясни, че не знае кой и защо така е решил. Гяуров заяви, че в края на мандата на СДС е имало някакви данни, че лицето Петров би могло да бъде интересно", завърши той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5602 |11.02.2010 Р. Петков: Забравихме да благодарим на Костов, Сакскобургготски и Станишев . 2| 5462 |10.02.2010 Ив. Костов: България стана холивудски филм . 28| 6130 |07.02.2010 Проф. Кр. Петков: Костов плете сценарии кой да си отиде и кой да остане . 9| 4981 |03.02.2010 Сидеров: Не са ме арестували, някой прави сензации

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads