Реклама / Ads
45| 5368 |24.03.2014 НОВИНИ

Сидеров: Нивото на елита ни е много ниско!

.
Волен Сидеров Източник: Булфото
Аз не съм съгласен със становището на КСНС. То започва с това, че България не признава референдума в Крим. Това означава, че не се съобразяваме с мнението на българите в Крим, които единодушно са гласували.
 

Това коментира Волен Сидеров в предаването „Дневен ред” по TV7. Българите в Крим категорично са "за" резултатите от референдума и искат спокойствие чрез присъединяване към Русия, добави Сидеров.

Причина да напусна Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) беше и митинг на Атака пред Народното събрание, чието мото беше против санкции срещу Русия и в подкрепа на референдума в Крим. Ние се противопоставяме коренно на позицията на всички парламентарно представени партии.

На това заседание имахме шанс да вземем решение за налагане на вето на санкции срещу Русия. България можеше да изиграе един хитър дипломатически ход, но това не е на нивото на политиците ни. Ако аз бях премиер, щях да го направя и да извлека големи дивиденти за България, заяви националистът. Крайно време е да се създаде един нов политически елит. Сегашният е на много ниско ниво.

Ние сме в съюз от равнопоставени държави, вътре се чуха реплики, че няма как да повлияем. Сидеров е против такава позиция, тъй като така сами се подценяваме. България има исторически шанс да изиграе ключова роля, но ние оставаме като послушковците в покрайнините на Европа.

Има някои доста безлични лидери в Европа, които слушат какво ще им се каже от Вашингтон. ЕС трябва да реши най-накрая дали да се подчинява на Уолстрийт. Позицията на Атака е, че Европейският съюз трябва да се еманципира от САЩ, а не да бъде техен придатък. Играта на САЩ ли ще играем цял живот, или ЕС и Русия ще бъдат най-накрая в добри отношения? САЩ играят ролята на клин между ЕС и Русия. Това е стара тяхна игра, но този път го правят в сърцето на Европа - това е опасното. Европа няма интерес да се противопоставя на Русия, заяви Сидеров.

След тези събития според него Европа ще стане различно място, тъй като са започнали много дълбоки процеси. Ние трябва да сме крачка напред, нещата трябва предварително да се заложат като стратегия, а ние нямаме такава, чакаме да ни се посочи. Ние ще трябва да определим дали да останем в евразийското, славянското пространство - нормалното, или ще отидем в атлантическото - това на гей браковете и всякакви други извращения, каза още Волен Сидеров.

За отказа да се ръкува днес с държавния глава, Сидеров коментира, че е на принципна основа – не може един президент да си позволява в интервю пред BBC коментар, че е от ГЕРБ. Той дълго време не можеше да повярва, че е президент, според мен той още не го осъзнава. Не ми е ясно защо е нужно да се правят такива експерименти, запита Сидеров.

По думите на лидера на Атака има сближаване между ГЕРБ и ДПС. Той прогнозира, че между двете партии в момента текат задкулисни договорки.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 4892 |24.03.2014 В. Сидеров: България трябва да наложи вето на санкциите към Русия . 73| 5696 |16.03.2014 Сидеров: БСП трябва да си сменят външния министър . 69| 6617 |03.03.2014 Сидеров: Днес сме поробени от западен колониализъм . 37| 5677 |23.02.2014 Сидеров: Ако стана премиер, за година ще оправя страната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads