Реклама / Ads
103| 8903 |10.02.2011 НОВИНИ

Сидеров обвини Първанов в заговор, Дачков скочи срещу премиера

.
Волен Сидеров
Цяла група сега прави опит за държавен преврат. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров, след като днес обществото бе взривено от новината за опасен взрив, станал рано сутринта пред редакцията на в."Галерия".
 

По думите му в групата на злосторниците са Алексей Петров, Велизар Енчев, Валери Симеонов и телевизия СКАТ, за която има данни, че е на Алексей Петров, пише БЛИЦ.

Задкулисно президентът Георги Първанов има полза и задкулисно стимулира подобни действия срещу правителството, категоричен е атакистът.

В същото време зам.-главният редактор на в. "Галерия" заяви, че в България имало малоумни медии, които вместо колегиална солидарност, обърнали прожектора към тях и изфабрикували тезата, че те са сложили бомба, която можела да убие техен колега, който бил в редакцията.

"Все едно е кой е сложил тази бомба, защото никой не се интересува какво се случва - нито от слушащите предаването, или тези, които ръководят държавата, или които се занимават с журналистика", коментира Явор Дачков пред Дарик.

Той обаче съобщи, че снощи имал важна среща с информатори, които били готови да застанат с лицата си и да разкрият информация за покровителството над контрабандата през годините. Тази информация щяла да засегне членове на комисията за контрол на ДАНС от всички партии – Христо Бисеров, Иван Костов, Димитър Дъбов.

В службите имало много СРС-та, доказващи как цялата политическа класа покровителства контрабандата, но някои СРС-та били умишлено унищожени. Информаторите трябвало да направят разкритията си в четвъртък, но това е осуетено от избухналия взрив. Те освен това щели да говорят и за трафика на наркотици, и за цялостна обвързаност на политици с мафията.

Заместник-главният редактор на „Галерия" е вбесен и от изявлението на премиера Бойко Борисов. По думите му министър-председателят прави внушения в посока на това, че хора от вестника имали интерес да взривят колега в собствената си редакция.

"Малоумно ми се вижда, когато става ясно, че всички обвинения срещу Ал Петров са скалъпени, той да влиза в ситуация с взрив", коментира Дачков. Аз не защитавам Алексей Петров. Има голямата разлика между Алексей Петров и Бойко Борисов и тя е, че Борисов е премиер, а Алексей Петров е подсъдим, уточни той.

За депутата Тодор Великов Явор Дачков бе лаконичен: „Това е едно абсолютно леке от Велико Търново, срещу което се борихме още, когато бяхме в СДС. Евгений Дайнов беше изписал тонове мастило за този човек, който после мина в ДСБ, след това мина в РЗС, след това в ГЕРБ. Това е източникът на Бойко Борисов. Това е абсолютно несериозно".

Според Дачков всички членове на парламентарната комисията, която трябва да осъществява контрол на Държавната агенция за национална сигурност, имат разработки в ДАНС за връзки с контрабандата и изброи имената на Димитър Дъбов, Иван Петров и Иван Костов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 107| 5266 |04.02.2011 Първанов прати Борисов на прокурор . 14| 5197 |03.02.2011 Дясна ръка на Сидеров стяга протести срещу ГЕРБ . 55| 5490 |29.01.2011 Войната Борисов - Първанов в съда? . 19| 5375 |28.01.2011 Г. Първанов: Демократичното развитие на България е необратимо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads