Реклама / Ads
60| 4976 |13.02.2009 НОВИНИ

Сидеров окупира Кърджали, обвини полицията в бездействие

.
С хвърковата чета от 200 атакисти Волен Сидеров разследва в Кърджали защо са поругани християнски гробове.
 

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров окупира днес институциите в Кърджали заедно със симпатизанти от Хасково, Петрич Стара Загора, Казанлък, Димитровграда и други градове. Националистите протестират срещу вандалския акт с осквернените преди дни християнски гробове в село Опълченско. "Липсата на държавност и адекватни мерки позволяват в нашата страна да се случват подобни неща", предупреди лидерът на „Атака”.

v_siderov_kurdjali_1.jpg

Той посети месните шефове на полицията и прокуратурата. Пред тях депутатът е настоял да му бъдат предоставени имената на вандалите, за да ги огласи публично. Ръководствата и на двете институции са му отказали с мотив, че извършителите вече са заловени, подбудите са хулигански, а не религиозни и етнически.
„Мотивът за тази гавра е българомразие”, предупреди Волен Сидеров. Той се обяви за връщане на смъртното наказание и изрази възмущение, че президентът, премиерът и председателят на парламента не са изразили позиция по случая. Полицията в родопския град бездействала и само имитирала активност. Сидеров се закани, че когато партията му дойде на власт, ще сложи край на поругаването на българските символи, събарянето на църкви и издигането на призиви „Смърт на гяурите”.
Атакистите обсъдиха по обяд кметството. Там привърженици на Сидеров се опитаха да свалят знамето на Турция. То е подредено до флаговете на побратимени с общината държави от цял свят. Напрежението се нажежи допълнително, след като стана ясно, че кметът на града Хасан Азис е издал забрана за провеждане на митинг пред сградата на общината. Мотивите на градоначалника били, че не е спазен законният срок и, има опасност от ескалиране на напрежението в града.
Привържениците на „Атака” се изнесоха пред паметника на Васил Левски, където проведоха импровизиран митинг. Сидеров нарече тройната коалиция триглава мафия и припомни, че Доган, Станишев и Симеон не са българи и не милеят за държавата.
„Днес са се събрали в резиденция „Лозенец”, за да се разберат как да доограбят народа”, обяви депутатът. Той нападна и ГЕРБ, обвинявайки партията, че е псевдоопозиция. „Ако царят беше оставил Бойко в МВР, още щеше да му целува задника”, каза Сидеров. Той призова привържениците си да отидат до поруганото гробище, за да поправят извършеното от вандалите и да отдадат почит на погребаните там християни.
Frognews. bg припомня, че скандалът тръгна след пуснат в интернет клип, показващ как 7 момчета изтръгват кръстове, събарят мателна ограда и се гаврят с християнски гробове до село Опълченско. Полицията бързо успя да разплете случая и залови злосторниците. 6 от тях се оказаха от ромски произход, а един е българин. От кметския екип уточниха, че незабавно са разпоредили съборената ограда  и щетите по гробовете да бъдат възстановени.

v_siderov_kurdjali.jpg  Волен Сидеров поставя счупен от вандалите кръст

Frognews. bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4707 |15.01.2009 Прокуратурата обвини бившия шеф на Пътния фонд . 55| 5771 |21.12.2008 Преизбраха Волен Сидеров за лидер, от Атака не искат коалиция с ГЕРБ . 21| 5409 |30.11.2008 В. Сидеров: Сега трябва да се сменят министри . 11| 7817 |29.11.2008 Чужденец убит при престрелка с полицията в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads