Реклама / Ads
14| 4475 |10.09.2015 НОВИНИ

Сидеров: Плевнелиев помага на имигрантската инвазия

.
Волен Сидеров
Решението да не се даде транспортен коридор за полети с хуманитарна помощ за Сирия означава, че помагаш на имигрантската инвазия в Европа. Сигурен съм, че президентът Плевнелиев стои зад това решение. Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров в парламента, след като мнозинството от ГЕРБ, ДПС, ПФ, РБ и БДЦ гласува против искането на националистите за изслушване на външния министър Даниел Митов по повод наложената от България забрана руски самолети с хуманитарна помощ да прелетят над страната ни към Сирия.
 
Ситуацията напомня 1999 г., когато Иван Костов не разреши на руските самолети да преминават през нашето въздушно пространство, за да достигнат до Югославия, една близка нам страна. След това Югославия бе превърната в пепелище от самолетите на НАТО, а българската държава тогава можеше да спомогне за намаляване на жертвите", припомни Сидеров. "В петък на парламентарния контрол партия АТАКА ще попита Митов какви са съображенията му да откаже въздушен коридор на Русия. Същото ще го попитаме и по време на заседанието на комисията по външна политика", увери лидерът на националистите.

Шефът на парламента Цецка Цачева обаче отмени заседанието на външната комисия в сряда поради „заетост” на Митов. "Политиката на Плевнелиев е слугинска и спомага за засилване на враждата с Русия. Това е безсмислено и немотивирано. Не съм сигурен, че някой е поискал да не дадем коридор на руските самолети. Според мен това може да е решение на Плевнелиев и Митов, които предварително са го предложили, коментира лидерът на АТАКА, цитиран от пресцентъра на партията си. Не съм чул американската страна да е поискала такова нещо. Ако го е направила, то това е станало тайно, каза още той. Според него Плевнелиев и Митов сами са си предложили услугите, демонстрирайки "вярност и слугинаж" към САЩ.

Сидеров заяви категорично, че страната ни се поддава на западния сценарий за разрушение на Стария континент чрез имигрантската вълна. „Това е политика на ръководството на ЕС, начело с Юнкер, който всъщност бе уличен в злоупотреба за милиони като министър-председател на Люксембург. Сега този човек потапя Европа под давлението на САЩ в емигрантската вълна, което неминуемо ще доведе до сериозни катаклизми. Именно заради това от АТАКА настояваме Даниел Митов да си ходи, защото той и Плевнелиев въвличат българската държава в антируската и антиевропейската политика на американските си господари“, завърши Волен Сидеров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4516 |10.09.2015 Плевнелиев: Дадох зелена сметлина за отказа на руски самолети . 1| 4153 |08.09.2015 Д.Танева: Подпомагането на фермерите да бъде в зависимост от загубите . 22| 5926 |02.09.2015 Сидеров: Мараба, аркадашлар! България си отива! . 31| 5846 |24.08.2015 Сидеров: Натовци изгонили с фекалии руснаци от плажа в Лозенец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads