Реклама / Ads
23| 5159 |28.11.2013 НОВИНИ

Сидеров подхвана Плевнелиев за нарушенията му като министър

.
В Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси ще бъде разгледан сигнал за отклонени средства по проекти по времето, когато министър на регионалното развитие и благоустройството е бил Росен Плевнелиев, съобщи председателят на комисията Волен Сидеров. Информацията бе изнесена от Емил Георгиев, ръководител на политически клуб „Екогласност” и визира отклонени средства по проекти по времето, когато министър на МРРБ е бил Росен Плевнелиев и след него Лиляна Павлова. Данните са предоставени и на прокуратурата.
 

Според Георгиев операция „Чисти ръце” трябва да започне от върха на държавата – президента, след това надолу по веригата. Президентът за пореден път показа, че няма държавническо и политическо мислене, а корпоративно – не само заради неговите офшорки, заради мрежата офшорки с Иво Прокопиев, а защото с действията си като министър на регионалното развитие показва, че има такова корпоративно мислене, каза още екологът.

Случаят, който Комисията за конфликт на интереси ще разгледа е свързан с изграждане на пречиствателни станции за отпадни води, по Лот 1 и Лот 2 в Стара Загора и Димитровград. Като подизпълнител се наема старозагорска фирма, която изрядно построява пречиствателната станция.

Последно по плащането се появява една турска фирма, която се оказва куха. През нея се въртят около 6 милиона евро извън тази сметка. Тази фирма в един момент прекратява плащането на старозагорската фирма. Те завеждат поредица от дела.

Решението на Върховния касационен съд е запор на всички плащания. Тъй като разплащането се извършва през МРРБ, е уведомен министърът – тогава Росен Плевнелиев.

Министерство на регионалното развитие и благоустройството отказва да изпълнява решението на Върховния касационен съд и вместо тези средства да отидат във фирмата, която си е свършила работата, те отиват в консорциум в Германия. Лиляна Павлова също отказва да изпълнява решението на съда.

Тя излъгала, че плащането е било спряно едва ли не от ЕК. Всички средства са преведени от министерството, вместо да отидат в старозагорската фирма – към немска фирма, става дума за 1,5 милиона лева. „Настояваме след като се провери случая, главният прокурор да поиска имунитета на Павлова, заяви Емил Георгиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 11243 |27.11.2013 Росен Плевнелиев: Борисов ми бръкна в окото, не ми дърпа ухото . 16| 6099 |27.11.2013 Плевнелиев: Свободата на словото в България е в опасност . 132| 8485 |25.11.2013 А. Тодоров: Плевнелиев трябваше да си е подал оставката вече . 99| 5012 |25.11.2013 Плевнелиев: Българският народ не е разделен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads