Реклама / Ads
17| 5792 |05.11.2013 НОВИНИ

Сидеров: Политиците да не си играят с думата ксенофобия

.
Източник: Булфото
Мерките, които сега се обявяват, са изключително закъснели. Не може при наличие на близо 9 хил. нелегално влезли емигранти тепърва да започват да се прилагат мерки. Трябваше да се случи нападението на Виктория, опитът за убийство, за да се стресне правителството и да започне да прави това, което по задължение трябва да прави.
 

Това каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров по БНР. "Правителството и вътрешното министерство са длъжни да експулсират емигрантите. Просто се връщат на турска територия, от където турците много масирано ни ги пускат с насочено действие в наша посока. Мерките, които сега бяха набелязани са необходими, да. Крайно време беше да започнат да се прилагат и те не са достатъчно максимални според нас.

Аз не чух министър Йовчев да каже, че ще експулсира всичките тези 9 хил. нелегални имигранти. Не чухме такова обещание или намерение", поясни Сидеров. Според него всички тези близо 9 хил. нелегални имигранти трябва незабавно да бъдат експулсирани, тоест изведени от страната принудително. Това е, което трябва да направи Йовчев, а не да шикалкави отново по своя собствен любим стил.

"Другото, което е, че той призовава много лицемерно за позиция на Народното събрание, знаейки прекрасно, че там вече имаше предложение на „Атака”, отхвърлено преди един месец от ГЕРБ, БСП и ДПС заедно. Отхвърлиха нашето предложение за мерки, които сега започват. Точно тези мерки иска да ги изпълнява правителството.

Внесохме в петък ново предложение, проекторешение, което гласи, че правителството се задължава да експулсира нелегалните емигранти и да започне действия по укрепване на границата ни с Турция", коментира той.

"Премиерът Орешарски, нито други политици или коментатори да не си играят с думички като ксенофобия и прочие. Тук става дума за спазване на закони. Никой не говори за отношение или етноси, народности и прочие. Спазване на закони, нелегални имигранти и тяхното експулсиране. Така че да не се опитват да заиграват тази удобна за много хора тема, че се разгаря някаква ксенофобия", заяви Волен Сидеров.

"Ние сме свидетели как от Западна Европа, Франция, Норвегия връщат наши български граждани, няма никакво значение дали те са от цигански произход или някакъв друг, български граждани. Връщат ги така много строго както знаете и въобще дума не дават да им позволят да останат там, макар че ние сме членове в ЕС", заяви още Сидеров.

"Нека богатият свят да намери начин тези държави да не бъдат така колонизирани и ограбвани и да бягат хората от тях. Това е начинът. Иначе как Европа да поеме целия африкански континент, ако се отворят вратите, както искат някои. Как да стане това? Европа да стане Африка, а европейците да избягат някъде другаде? ", попита лидерът на "Атака". Според него се получава една огромна криза, която вече застрашава европейската идентичност и начинът е в нов икономически модел.

"Не този колониален досега, в който тези държави бяха превръщани в длъжници, изпомпвани, изсмуквани, ограбвани, а обратно – икономическо развитие в тези държави, истински добър стандарт, за да не бягат хората от там". "Това е нашата защитна реакция в момента. Иначе рискуваме да създадем огнище на напрежение в България, да станат сблъсъци и да стане по-лошо. Това е моята загриженост", завърши Сидеров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 5517 |01.11.2013 М. Константинов: Политиците да сядат да се разбират; няма децата да ни оправят! . 12| 6873 |24.10.2013 Проф. Миланов: Политиците ни са станали със задника напред . 66| 9330 |20.10.2013 Сидеров: Вече има купена земя от турски фирми . 28| 5307 |16.10.2013 Има кворум за вота на недоверие! Сидеров: ГЕРБ нямат аргументи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads