Реклама / Ads
47| 5077 |04.02.2014 НОВИНИ

Сидеров: Съветвам президента да си свали имунитета

.
Източник: Булфото
По време на Консултативния съвет по национална сигурност ще посъветвам Росен Плевнелиев да си свали имунитета, за да бъде разследван за пране на пари.
 

Това каза пред  журналисти лидерът на „Атака” Волен Сидеров, който единствен от депутатите се спря за коментар преди преди заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност.

Не съм против да се реализират референдуми, това е наша идея. Но не съм лицемер и не харесвам лицемерието на президента. Самото му предложение за референдум е чисто политически ход.

Плевнелиев имаше прекрасната властова възможност да направи референдум като част от правителството. Сега смятам, че това решение е конюнктурно, политическа игра с цел да привлича внимание и да размътва водата, каза лидерът на „Атака”.

Предлагахме му референдуми за „Белене”, за Турция. Тогава каза, че няма нужда. Българският народ не беше попитан за Европейския съюз, за НАТО, за лисабонски договор – някои държави направиха референдуми по тези въпроси. И ако искаме да бъде като в Швейцария, трябва решението от референдума да става задължително закон. Ако го направим така, тук ще се решат много въпроси, които сега се преписват на Конституцията, на Изборния закон.

По отношение на докладите Волен Сидеров заяви, че липсва темата за доходите на българите, които, според него, трябва да се изравнят с европейските. Той съобщи, че в тях отсъства и енергийната проблематика. Лидерът на Атака отново повтори тезата си, че българската държава трябва да си върне ресурсите в свои ръце, за да има развитие, а не вегетиране.

Относно евроизборите Сидеров не смята, че е редно да се свързват с предсрочни. Според него е важно в Европейския парламент да отидат хора от „Атака”, които да поставят въпросите за двойните стандарти.

България продължава да получава ¼ от земеделските субсидии, България беше измамена да си затвори АЕЦ-а. Да отидат хора, които да поставят българските интереси. От партиите, които ще участват в евровота, виждам, че единствено „Атака” е подготвена за тази европейска идеология, обясни Сидеров.

„Компромисите се преодоляват с разумни аргументи. Не знам защо ДПС са против „Белене”. Нека да си кажат, ако са против. Това в услуга на Турция ли е? До този момент разумни аргументи не чувам – нито от ДПС, нито от сините. Дали САЩ или Русия, България печели от ядрени мощности. Ние трябва да развиваме ядрена енергетика, иначе я развива Румъния и Турция и утре ще купуваме ток от тях, добави Сидеров.

„Важен въпрос, който трябва да се постави в Европа от правителството е, че на 5 и 6 блок на „Козлодуй” им изтича първият срок за излизане от експлоатация след 3 години. Важна тема е удължаването на тези блокове, само че не чувам Вигенин да говори тези неща.

България трябва да развива своя индустриална мощ, каза още Сидеров. „Къде ще отидат тези 15 млрд. до 2020 година. Дали няма да се върнат ¾ от тях в Западноевропейски големи фирми, както става обикновено, а другите да потънат в поръчки, които се дават на свои хора. Аз мисля, че това не са достатъчно средства, за да се възстанови икономиката, заяви Сидеров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 5501 |31.01.2014 Сидеров: Аз трупах статии, други милиони . 108| 5612 |30.01.2014 Мая Манолова: Искането на президента за референдум нарушава Конституцията . 16| 5876 |30.01.2014 Освен ГЕРБ другите ПГ няма да подкрепят предложението на президента . 17| 5339 |29.01.2014 ГЕРБ прегърна предложението на президента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads