Реклама / Ads
23| 4869 |28.01.2015 НОВИНИ

Сидеров щял да прави подписка срещу база на НАТО у нас

.
Волен Сидеров
Волен Сидеров настоява Борисов да разкаже пред депутатите какво са си говорили със генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, когато му е показвал жълтите павета.
 
Лидерът на „Атака” поиска изслушване на премиера Бойко Борисов, министъра на отбраната Николай Ненчев и министъра на външните работи Даниел Митов във връзка с трите посещения на високо равнище от последния месец: на държавния секретар на САЩ Джон Кери, външния министър на Великобритания Филип Хамънд и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Лидерът на "Атака" обяви, че започва подписка срещу база на НАТО у нас, защото българите били против. По думите му не е станало ясно защо точно идват тези господа и какви са били директивите на ген. секретар на НАТО.

"Жълтите павета не могат да бъдат единствената тема на разговор между генерален секретар на НАТО и премиер-министър на България", изтъкна Сидеров. По думите му данните сочат, че България се готви да даде военна база на нос Шабла на НАТО. От "Атака" искат Народното събрание да се произнесе официално по този въпрос и да излезе с препоръка за недопускане на натовска база на българска територия.

Депутатите обаче отхвърлиха това предложение на лидера на "Атака", като от общо 173 депутати, които гласуваха, „за" бяха 48, „против" бяха 88, а 37 се въздържаха.

Сидеров, отново взе думата и поиска прегласуване, тъй като, по думите му, става въпрос за съдбата на България. Ако утре вашите избиратели ви питат какво си говори премиерът с Кери, какво ще им отговорите, продължа да настоява той. След прегласуването предложението на Волен Сидеров отново не мина, като този път „за" бяха 51 народни представители, 90 бяха „против" и отново 37 се въздържаха.

Кристиян Вигенин от БСП пък призова България да излезе с декларация във връзка със Съвета на външните министри на Европа, в която да има преразглеждане на политиките на санкциите на ЕС спрямо Русия. Депутатите отхвърлиха и това предложение.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4371 |26.01.2015 Кантор: Нацисти могат да влязат в европейски правителства . 9| 5236 |26.01.2015 Двама от варненските килъри вече са на свобода срещу „подписка” . 92| 5021 |26.01.2015 Гърция вече има правителство! . 17| 4223 |26.01.2015 Вигенин: Програмата на правителството е механичен сбор от идеи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads